Rebo.hu

Andor – Eredetileg nagyon másképp végződött volna Maarva beszéde

2022. november 30. - Kelemen Richárd (Rixon)

maxresdefault_1.jpg

A Dedra Meerót alakító Denise Gough nemrég az Empire-nek adott interjút, ahol többek között azt is felfedte, eredetileg másképp hangzott volna Maarva beszéde. Igen, egy másik „F betűs” szó került volna a „Fight the Empire” mondatba.

Míg a Star Wars rajongóknak hónapokat kellett várniuk arra, hogy a Birodalom által megszállt Ferrix lakói Maarva Andor temetésén felkeljenek elnyomóik ellen, Denise Gough elárulta, valójában a forgatási munkálatok itt kezdődtek.

„Az első napom a Ferrix volt. Megkaptam a két halálosztagosomat – egyiküket ki kellett képezni, hogy úgy fusson, mint egy halálosztagos, és ne úgy, mint egy musicalszínész –, én pedig nem bírtam magammal, és elkezdtem dúdolgatni az Imperial March-ot. Aztán mindenki más is körülöttem.”

– emlékezett vissza Gough a Pinewood stúdióban épült nyolchektáros városba való megérkezésére.

Maarva beszédével kapcsolatban a színésznő a következőképpen fogalmazott:

„Fiona hangja mindannyiunk fölött ott lebegett. Kivéve, hogy a végén nem azt mondta, hogy »Harcolj a Birodalom ellen!«. Azt mondta, »B*ssza meg a Birodalom!«. Emiatt mindannyian nagyon izgatottak voltunk, de végül nyilván nem tarthattuk meg.”

A Star Wars világában a trágár szitkozódás általában valamilyen, az univerzumban létező nyelven történik (pl. poodoo, dank farrik, vagy karabast).

Habár Fiona Shaw monológjának végére nem került be az „f-bomba”, egy másik trágár kifejezés itt hangzott el először, ami nem más, mint a „sh*t”. Ez a szó – amit magyarra általában úgy szoktak fordítani: francba – a harmadik részben hagyta el Linus Mosk száját. Az angol nyelvben ez egy sokkal mocskosabb kifejezésnek számít, mint magyarul, általában cenzúrázni is szokták, így valamelyest meglepő, hogy bent maradhatott.

Kelemen Richárd (Rixon)

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8217991164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása