Rebo.hu

Körkérdés: Mit várunk a The Acolyte sorozattól?

2022. november 13. - Castad

nevtelen_terv.png

November 7-én a Lucasfilm hivatalosan is bejelentette a forgatás alatt álló The Acolyte sorozat szereplőgárdáját, ráadásul még egy kis szinopszissal is megörvendeztettek bennünket. Ennek apropóján körkérdést intéztem kékelefántos szerkesztőségünk tagjaihoz, mit is várnak a szériától.

A Leslye Headland által megálmodott sorozat az eddigi információk szerint A Köztársaság Fénykora idején, annak is a legvégén fog játszódni, olyan száz esztendővel a Baljós árnyak eseménysora előtt. A friss szinopszis szerint egy korábbi jedi padawan felkeresi régi mesterét, hogy felfejtsék különféle bűncselekmények láncolatát, ám közben gonoszabb erőkkel találják szembe magukat, mint ahogy azt valaha is várták volna. A sorozat főhősét (a jedi ex-padawant? az akolitust?) Amandla Stenberg alakítja, rajta kívül a széria olyan neves színészeket sorakzotat fel, mint például Lee Jung-jae, Dafne Keen vagy a Mátrix sztárja, Carrie-Anne Moss. Na de mit is gondoltok ti, kedves Rebo.hu szerkesztőség?

Több helyen írják, hogy ez az egyik legjobban várt Star Wars sorozat. Ti is így éreztek? Miért várjátok?

Ricsi: Mindenképpen így érzek. Nagyon izgalmas végre egy olyan sorozatot látni, ami kicsit nagyobb lépést tesz a Skywalker sagától és az alapkoncepció is egy rendkívül kiaknázatlan téma jelenleg a kánonban.

Virág: Egyetértek Ricsivel. Ráadásul a cím mintha arra utalna, hogy végre bemutatják a sith-ek világát is, amire szintén nem igen volt még példa.

Dani: Nekem már a legelső hírnél nagyon izgalmasnak hatott a sorozat. Végre egy olyan mozgóképes Star Wars mű, amely teljesen elszakad a Skywalker saga idejétől és új fényben mutathatja be a jediket és a sith-eket. Mindig is érdekelt a Baljós árnyak előtti időszak.

Bálint: Engem meglepett a bejelentéskor, de azóta alábbhagyott a lelkesedésem iránta. Leginkább amiatt várom, hogy bemutassa A Köztársaság Fénykora és az előzménytrilógia közötti galaxist, a Jedi Rendet és a Köztársaságot, illetve, hogy mélyebben megismerjük a sitheket, na meg hogy jót szórakozzak. 

Attila: Általam is nagyon várt ez a sorozat. A Köztársaság Fénykora időszakában az egyik legizgalmasabb dolog az Erő rengeteg különböző megközelítése a jedik által. Ezt még izgalmasabb lehet látni akár sorozat formájában, akár a sötét oldal felől is.

Ne kerülgessük az egyik leggyakoribb visszatérő kérdést. Benne lesz Darth Plagueis? Látjuk a sith nagyúr mestertervét?

Ricsi: A mestertervét szerintem még nem, ahhoz még egy picit korán van az idővonalon, de a tanítvánnyá válását már talán. Ha már van egy Baljós árnyak előtti, kifejezetten sith-ekre fókuszáló sztori, szerintem vétek lenne kihagyni.

Virág: Eddig elég ellentmondásos, hogy mekkora időt fog felölelni a történet, de szerintem teljesen biztos Plagueis szerepe. Ha Plagueis pedig muun, mint a Legendákban, akkor bőven tovább él, mint az átlag, így akár az egész sorozatot is kifuttathatják a tervére.

Dani: Ha nem is olyan formában, mint a Legendákban, de elképzelhető, hogy itt is felbukkan. Plagueis muun volt a Legendákban, vagyis sokáig él, de lehet, hogy az Acolyte inkább a mesteréről, Tenebrousról szól majd.

Bálint: Az időbeli elhelyezkedés miatt inkább új sithek behozatalára számítok, akik legalább olyan érdekesek lehetnek mint Plagueis, ugyanis semmit nem tudunk a békeidők sith-jeiről. Remélem azt is bemutatja a sorozat, hogy mit gondoltak a sithek a Nihil és Marchion Ro tevékenységéről.

Attila: A mestertervét szerintem nem fogjuk látni, ahhoz még korán lennénk az idővonalon. A megjelenésére akár még lehet is lehetőség, bár inkább még tanoncként.

Ha már Plagueis, szerintetek lesznek más ismert, ekkoriban már vagy még aktív karakterek a sorozatban? Yoda, Yaddle, Sinube, Yarael Poof stb. Kit szeretnétek látni?

Ricsi: Szerintem maximum cameo jelleggel, esetleg a Jedi Tanácsban. Bár Yarael Poof minden mennyiségben jöhet, főleg ha elküldik mon calamari pizzáért (Robot Chicken fanok értik).

Virág: Nem hagynák ki, így biztosan lesznek. A Tanács erre tényleg a legkézenfekvőbb lehetőség, de megint csak azon múlik minden meddig jutunk előre időben.

Dani: Elképzelhető, de ahogy a többiek is írták, szerintem is inkább cameo szerepben bukkanak fel.

Bálint: Ezek a karakterek már a könyves/képregényes A Köztársaság Fénykora történetekben sem kaptak nagy szerepet, így itt is inkább új jedik bemutatására számítok. A fentebb felsoroltak megjelenését maximum egy két cameóban, esetleg  nekik dedikált epizódokban tudom elképzelni. 

Attila: Yoda egész biztos meg fog jelenni és a Tanács többi tagja is felbukkan majd szerintem, de a többiekkel egyetértésben kétlem, hogy nagyobb szerepük lenne. A sorozat eddig megismert szinopszisa alapján szerintem a Rend központjától távolabb fog játszódni a történet, ez is azt erősíti bennem, hogy a rendtagok kevésbé jelentős szerepet kapnak majd.

A készítők szerint misztikus thriller lesz, a szinopszis pedig valamiféle detektívsztorira is utalhat. Mit vártok, milyen lesz a sorozat hangulata, stílusa?

Ricsi: A misztikus a tökéletes leírása annak, amit látni szeretnék, erre pedig egy ilyen detektíves sztori, ahol mindkét oldalt követjük, de a teljes igazság csak a legvégén derül ki, szerintem remek lehetne.

Virág: Szerintem ez a detektív szál nem lesz annyira jelentős, inkább csak valamiféle kezdet. De nem bánnám, ha esetleg végig arról szólna.

Dani: Ez megint egy teljesen új műfaj a Star Warsban, a sorozat történetére és az érára amúgy igy illik az ilyen misztikus thriller, amiben a jedik nyomoznak titokzatos és ismeretlen sötét erők ellen.

Bálint: Ez az a kérdés amire nem igazán tudok válaszolni. Eddig mindegyik sorozat hangulata tetszett. Nincsenek eme területen elvárásaim. 

Attila: Jedik nyomozását felszínesen már eddig is láthattuk itt-ott. Egy sötétebb, noirosabb nyomozós hangulat így elképzelve izgalmasnak hatna.

A sorozat elszakad a Skywalker saga fő idővonalától és A Köztársaság Fénykora regények, képregények időszakába repül vissza. Jó döntés ez, vagy fanyalgáshoz vezet majd ez is?

Ricsi: Szerintem jó döntés, mert épp elég teret biztosít a számozott epizódoktól, hogy új dolgokat lehessen megmutatni, viszont a könyveknél is jó száz évvel később veszi fel a fonalat, így ahhoz sem kell kifejezetten ragaszkodni.

Virág: Ahogy Ricsi mondta, így jól járnak a készítők és a nézők is, de azért remélem egyszer A Köztársaság Fénykora időszaka is nagyobb teret kap mozgóképen.

Dani: Abszolút jó döntés, új lehetőségek felé nyit a franchise. A Köztársaság Fénykora regények és képregények már szépen elkezdték kitölteni ezt a korábban ismeretlen időszakot, most itt az idő, hogy ezt a szélesebb közönséggel is megismertessék sorozat és videójáték formájában is.

Bálint: A Star Wars jövőjének szempontjából mindenképpen jó döntés, mert ha sikeres lesz a széria, akkor a Lucasfilm bátrabban mer majd nyitni felfedezetlen korszakok felé. Én azt is remélem, hogy több olvasót fog szerezni a sorozat az írott A Köztársaság Fénykora műveknek.

Attila: mi nem vezet fanyalgáshoz manapság? Az éra eltalált, de A Köztársaság Fénykora sokkal több mozgóképes tartalmat érdemelne egyetlen sorozatnál szerintem, főleg animációs téren.

Szerintetek (akár sztori, akár látvány szintjén) szoros lesz a kapcsolat a sorozat és A Köztársaság Fénykora projekt könyvei, képregényei vagy akár Star Wars Eclipse játék eseménysora között? Vagy független történet lesz, sőt retcon?

Ricsi: Szerintem teljesen független történet lesz, és a könyves projekthez képest tett időugrás ezt abszolút lehetővé is teszi. Headland korábban beszélt arról, hogy a sorozat vizuális megjelenítéséhez alapul vették a Project Luminoushoz készített koncepciókat, de ettől mélyebb kapcsolatra én nem számítanék. Maximum egy-két utalás ottani eseményekre, akár a Nihilre.

Virág: Valószínűleg független lesz, apró utalásokkal, de a retcont már sosem lehet kizárni. A játékhoz egyébként szerintem már több köze lehet. 

Dani: Ahogy előttem is írták, szerintem is inkább független lesz. Időben távolabb is vagyunk kicsit a könyvektől. Utalásokra lehet majd számítani, vagy 1-2 karakter is megjelenthet, de egyelőre én úgy látom, hogy a The Acolyte és az Eclipse csak időben kapcsolódik A Köztársaság Fénykorához, de történetük és a karaktereik egészen másak lesznek.

Bálint: Én a sorozat látványvilágát úgy tudom elképzelni, mint az előzménytrilógia és A Köztársaság Fénykora látványvilágának fele-fele arányú keveréke. A történet szintjén viszont csak minimális kapcsolatot tudok elképzelni, pár utalást maximum. A korszaknak és a sorozatnak is jobb, ha a The Acolyte független történet. 

Attila: Kevés kapcsolatot képzelek el a könyvek/képregények és a sorozat között. Elég messze van ahhoz, hogy a legtöbb karakter önmagában ne jelenjen meg, legfeljebb említés szintjén vagy a padawanjaik által. Én továbbra is bízom abban, hogy nem lesz szokás a retcon és csak egy bizonyos személy körül terjeng, ezért nem várok retcont (bár általában nem várom egyébként sem).

Köszönöm szépen válaszaitokat, öröm volt veletek beszélgetni!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr7817973970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása