Rebo.hu

[Pletyka] Új Indiana Jones sorozat készülhet

2022. november 09. - DanCarver

indiana-jones.JPG

A Lucasfilm második legfontosabb címe, az Indiana Jones a legújabb pletykák szerint egy új sorozatot kaphat a Disney+-ra. Harrison Ford karaktere jövőre tér vissza a mozikba az ötödik résszel, azonban a sorozat egy merőben más projekt lehet és sok lehetőség is van benne a franchise továbbélése szempontjából.

Váratlan pletykát hozott le a Variety november 8-án, miszerint valamilyen élőszereplős sorozat van tervben a Lucasfilmnél mindenki kedvenc régészprofesszoráról. Indiana Jones kalapját jövőre újra magára ölti Harrison Ford az ötödik, egyelőre cím nélküli mozifilmben, melyet ezúttal Spielberg helyett James Mangold rendezett. Ford azt nyilatkozta az idei D23 Expón, hogy ez lesz számára az utolsó alkalom, hogy Indy szerepében láthatjuk. Úgy hihetnénk, hogy a nyolcvanéves színészlegenda ezzel vissza is vonul, de közben már hírbe is hozták, hogy leszerződött a Marvel Studiosnál Ross tábornok szerepére. Hiába Ford nem akarja még abbahagyni a filmezést, de úgy tűnik kedvenc karakterével, Indyvel már végzett.

ford-indy5-set.JPG

Harrison Ford és Phoebe Waller-Bridge az Indiana Jones 5 forgatásán (forrás: imdb.com)

Ám a Lucasfilmnek vannak még tervei a címmel, ugyanis egy sorozatban rengeteg lehetőség lenne, hogy tovább meséljék Indy kalandjait. Egyelőre semmi részletet nem tudunk a projektről, azt sem hogy előzmény, folytatás vagy netán spin-off lenne.

Nem ez lenne az első ilyen, hiszen George Lucas már a ’90-es években is készített egy sorozatot az ABC-re, Az ifjú Indiana Jones kalandjai címen. Itt végigkövethettük a fiatal Indy életét a gyerekkorától egészen a filmek idejéig. A sorozatban három színész is alakította, a gyermek szerepben Corey Carrier, fiatal felnőttként (fiatalúr!) Sean Patrick Flanery, míg George Hall volt az idős, öreg Jones, aki narrálta az eseményeket. Még Harrison is cameózott egy rész erejéig a sorozatban, amely időben már az 50-es évek elején játszódott. A széria huszonkét részt élt meg összesen.

young-indy.jpg

Corey Carrier és Sean Patrick Flanery Az ifjú Indiana Jones kalandjaiban

Amennyiben fiatalabb Indiana lesz megint úgy elkerülhetetlen a karakter újrakasztingolása egy mostani színésszel. Nehezen tudnánk elképzelni egy teljesen végig CGI Indyt. A Solo – egy Star Wars-történetben Alden Ehrenreich nemrég eljátszotta a fiatal Han Solót és szerintünk remek munkát végzett, ám Kathleen Kennedy korábbi nyilatkozatai szerint a Lucasfilm a Star Wars esetében nem nagyon szeretné az ikonikus karaktereket más színészekkel pótolni. Nem tudjuk, hogy ez a kijelentés mennyiben igaz az Indyre is, lévén, hogy az egy nagyon karakterközpontú franchise. Nem a sorozat az egyetlen, ahol további kalandokat mesélnének el, hiszen jó ideje tudjuk már, hogy a Bethesda Softworksnél egy új Indiana Jones-játék is készül.

Hogy milyen formában térhet vissza még Indiana Jones a tévéképernyőkre az egyelőre rejtély és a Lucasfilm sem kommentálta a fentieket, így kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3017974318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása