Rebo.hu

Szeparatista holokron #9: Osi Sobeck és Moralo Eval

2022. augusztus 01. - viragirwin

add_a_heading.png

A Független Rendszerek Konföderációja Yavin előtt 24-ben alakult Dooku raxusi beszéde után. Rengeteg rendszer szakadt el a Köztársaságtól, melyekben George Lucas világának talán legkreatívabb lényei élnek. Legtöbbjük ma sem tartozik a mainstream fajok, illetve karakterek közé a rajongók szemében, így nem is láthatjuk sűrűn őket filmekben vagy sorozatokban. A legtöbben keveset tudnak róluk, de a Szeparatisták rajongójaként feltett szándékom, hogy  cikksorozatomban közelebb hozzam őket a rajongókhoz. A Ziro.hu-n indított sorozatom most új portálunkon folytatódik. 

A hüllőmajmok bolygója

A Phindar, a Mandalore szektorban, a Peremvidék területén helyezkedett el. A bolygót, amely a phindiai faj otthona volt, a klónháborúk idején megtámadta a Független Rendszerek Konföderációja, majd később csatlakozott a Galaktikus Birodalomhoz. A phindiaiak a bolygón őshonos humanoid, hüllőszerű és értelmes faj voltak, akiknek zöldesbarna bőrük, sárga szemük, hosszúkás koponyájuk és hosszú, térdig érő karjuk volt. Természetüknél fogva óvatosak voltak, és általában inkább kerülték a bajt. Osi Sobeck, a Független Rendszerek Konföderációjának egyik parancsnoka is innen származott, akárcsak a bűnöző Moralo Eval. A faj érdekessége, hogy a gyors pislogás a széles mosoly, illetve az idegesség megfelelője volt náluk.

ezgif_com-gif-maker_5.jpg

Az Erőd morcos őre

„Ne forduljon elő többet, hogy a gróf elé citálsz! Az ilyenre fel kell készülnöm!”

Osi Sobeck egy phindiai férfi volt, akit a Lola Sayu bolygón lévő Erőd nevű börtön igazgatásával bízott meg Dooku gróf. Sobeck elsősorban a parancsnoki központból felügyelte a létesítmény működését a biztonsági kamerák és a droidőrök jelentései alapján. Bár ritkán avatkozott bele személyesen az ügyekbe, kétségbeesett pillanataiban E-5-ös sugárvetőt használt miközben szökevényeit üldözte. Ami a fizikai képességeit illeti, Sobeck sokkal erősebb volt az átlagnál, két karjával könnyedén fel tudott emelni egy felnőtt embert. Az Erőd arról volt híres, hogy nem lehet megszökni belőle, és a létesítmény hírnevéhez méltó nagyságú egója volt Sobecknek. A phindiait emiatt könnyen lehetett provokálni, és hamar elvesztette türelmét. Ahsoka Tano végzett vele, de összesen három forgatókönyvet írtak a halálára. Filoni végül úgy döntött, Ahsoka karakterének szempontjából fontos esemény lenne a gyilkosság. A félkész jelenetek azért a youtube-on megtalálhatóak. 

clone-wars-rewatch-citadel-rescue-tarkin.jpg

A Doboz feltalálója

 „Hogy mersz szembeszegülni Moralo Evallal?!”

Moralo Eval bűnöző és sorozatgyilkos volt. Már fiatal korától kezdve szociopata hajlamokat és erőszakos viselkedést mutatott, ami szokatlan volt egy phindiaitól. Bár a phindiai kultúra különös jelentőséget és tiszteletet tulajdonított a családnak, Eval szívtelenül, hidegvérrel megölte az édesanyját. Amikor a hatóságok elfogták, azt mondta nekik, hogy azért követte el a gyilkosságot, mert unatkozott. A phindiaiaknak nem igazán volt tapasztalata ilyesmivel, ezért úgy gondolták megérthetik és kezelhetik Evalt. Egyszerű körülmények közt tartották fogva így könnyen megszökött, fejvadász lett és elborult tudományainak is hódolt. Magányában groteszkké vált és furcsa szokásokat alakított ki, például mindig harmadik személyben beszélt önmagáról. Feltalálta a Dobozt, egy hatalmas, kocka alakú szerkezetet, amelynek változó belseje a fejvadászok képességeinek tesztelésére készült. A klónháborúk idején összefogott a Konföderáció vezetőjével, Dooku gróffal, hogy egy kockázatos terv keretében elrabolják Palpatine főkancellárt, de a terv csupán egy hamis próba volta Anakin Skywalkernek, így a végén Eval újra börtönbe került. Később a Doboz bizonyos terveit a Birodalom felhasználta a kadétképzőiben. 

vlcsnap-2022-07-30-18h45m02s706.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3017894285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása