Rebo.hu

Új infómorzsák az Andor sorozatról

2022. július 06. - Castad

A következő élőszereplős Star Wars sorozat az Andor lesz, mely augusztus 31-én indul a Disney+ felületén. A sorozatról tudjuk, hogy 12 epizódot ölel fel, főszereplője pedig a Zsivány Egyes filmből megismert Lázadó kém, Cassian Andor, de rajta kívül fontos szerepet játszik benne, amolyan második főhősként a Lázadás vezető politikusa, Mon Mothma is. A szériáról újabb infókat kaptunk a napokban.

Andor' Star Wars Series: “What You Know Is Really All Wrong” | Vanity Fair

Az Empire magazin friss képet hozott a sorozatból, amelyen a címszereplő, valamint a Stellan Skarsgård által alakított új karakter, Luthen Rael látható, sőt azóta a redditre felkerült egy újabb fotó, amely Luthen és Mon Mothma kettősét ábrázolja, úgy tűnik tehát, hogy a jól ismert Skarsgård fontosabb szerepet kapott a Star Warsban is. A magazin a sorozat készítőjét, Tony Gilroyt is mikronfonvégre kapta, aki elárulta, hogy a sorozat első évada 5 évvel a Zsivány Egyes előtt fog játszódni, míg a második évad 4 évet ölel fel, három epizódonként ugrik egy évet az időben, egyre közelebb a Zsivány Egyeshez. (Ezek szerint az első évad körülbelül akkor játszódik, amikor a Lázadók animációs sorozat eleje, s a két széria egyazon időszakot ölel fel, remélem, hogy az animáció néhány karatere [pl. Ahsoka, Hera] itt is felbukkan.)

Andor

Kiderült továbbá a sorozat epizódjainak íróinak és rendezőinek névsora. A sorozat motorja Tony Gilroy, aki már a Zsivány Egyesen is dolgozott, a film stáblistáján forgatókönyvíróként szerepel, ám  pletykák szerint, miután a Lucasfilm nem volt elégedett Gareth Edwardsszal, a film egyes jeleneteinek újraforgatásait Gilroy vezényelte le, valamint a vágás során is felügyelte a munkát. Az Andor sorozat első három, illetve utolsó két (tehát 1., 2l, 3l, 11l, 12l) epizódját is Gilroy írja. Tony Gilroy mellett fivére, Dan Gilroy is tagja az írószobának, ő a 4., 5., és 6. epizódokért felel. Dan Gilroy is elismert forgatókönyvíró, az Éjjeli féreg című filmjéért Oscarra is jelölték, bár nem sikerült begyűjtenie a szobrocskát. Emellett olyan filmek forgatókönyvjein dolgozott, mint a Bourne-hagyaték vagy éppen a Kong: Koponya-sziget. A kémfilm Bourne-hagyatékon együtt dolgozott a két Gilroy-testvér, a filmet Tony Gilroy is rendezte. Az írószobát erősíti továbbá a széria társproducereként is tevékenykedő Stephen Schiff (Foglalkozásuk: amerikai) a 7. epizód forgatokönyvével, valamint Beau Willimon (Két királynő; Kártyavár), aki 8., 9. és 10. részeket írja.

Az első évad három rendezőt sorakoztat fel, a legtöbb feladat Toby Haynesra hárul.

A rutinos brit televziós rendező olyan kultikus sorozatok epizódjait dirigálta eddig, mint a Doctor Who, Sherlock vagy éppen a Black Mirror.  Az Andorban az első három, illetve a 8., 9. és 10. részek rendezése jut neki, a pletykák szerint az első három részt eredetileg maga Gilroy rendezte volna, ám a koronavírus és az angliai utazás veszélyei miatt ezeket inkább átadta az amúgy is az Egyesült Királyságban élő Haynesnak. Rajta kívül még Susanna White és Benjamin Caron (A korona)  erősíti még a stábot, előbbi a 4., 5. és 6., utóbbi pedig a 7., 11. és 12. részeket dirigálja.

A híreket és a sorozattal kapcsolatos tudnivalókat Rixon is összegyűjtötte videós formában:

Kádas István

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2117876037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása