Rebo.hu

Kik vettek részt a Rossz Osztag csúcstalálkozóján?

2023. március 31. - viragirwin

normal_video_thumbnail_1_1.png

Érák találkozása a Rossz Osztag fináléjában!

A héten véget ért a Rossz Osztag második évada és bár a finálé megannyi kérdést nyitva hagyott, azért akadtak benne biztos pontok is. Az egyik ilyen egyértelműen a Tarkin által összehívott csúcstalálkozó volt, amiből ugyan sokat nem tudtunk meg, de annál érdekesebb szereplőket helyezett fel a sakktáblára. Tarkin és Hemlock mellett a teremben még három ember volt jelen, akikre a script birodalmi felső vezetésként, illetve Tarkin tanácsaként hivatkozik – de kik is voltak e meghívottak és mit tudunk róluk?

Orson Krennic 

A rész valószínűleg legnagyobb cameója a későbbi Krennic igazgató rövid szereplése volt, akit ráadásul először láthattunk animációs formában. Krennic-kel még a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történetben találkozhattunk, addigra már a Tarkin Iniciatíva Fejlett Fegyverrendszerek Kutatóintézetének igazgatójaként (ami az Andorban is látott Birodalmi Biztonsági Hivatal alá tartozott). Krennic a  klónháborúk idején a coruscanti kormányzati kerületek parancsnoki központokká alakítását felügyelte, majd tagja lett a Köztársasági Mérnöki Testületnek. Innen hamar megszerezte őt magának a Speciális Fegyverek részlege, ahol a szupertitkos katonai projektek irányítása zajlott. Krennic dédelgetett álma egy szuperfegyver megépítése volt, és ezt egyszer megosztotta Tarkinnal is, aki saját nagyságát és lehetőségeit látta meg benne. Nem akart a rögös úton végigmenni, így szabad kezet adott a törtető Krennic-nek, aki végül halála előtt még láthatta álma beteljesülését. Az epizódban Tarkin meg is említette a Csillagpor projektet, ami a Halálcsillag fedőneve volt. A stáblista szerint  most is Ben Mendelsohn alakította, viszont a magyar szinkronban valamiért tábornoki rangot kapott, miközben az angol verzióban a commander, vagyis parancsnok kifejezés szerepel. Ami még ennél is furcsább, hogy a ruháján lévő rangjelzés szintén tábornokra utal és nem az angolban szereplő parancsnokra. 

normal_video_thumbnail_2.png

Hurst Romodi

A Virujansi bolygóról származó Romodi eredetileg már az Egy új reményben feltűnt, azonban animációs sorozatban szintén most debütált csupán. A klónháborúk veteránjaként egyike volt a Császár által elsőként kinevezett birodalmi tiszteknek, a Rossz Osztag idején tábornoki rangot töltött be. Tarkin és ő a galaxis ún. nyugati végeit tisztogatták és pacifikálták, mígnem Romodi visszavonult. Tarkin megbízható emberek híján később meggyőzte és visszahívta maga mellé, így Hurst jelen volt az Első Halálcsillag tesztelésénél is. Jedha Szent városának pusztulását látva a nagymoff mellett maradt a harci állomás műveleti tábornokaként. Ő volt az aki fogadta Sotorus Ramda tábornok jelentését a scarifi támadásról, amiről aztán informálta Tarkint. A Halálcsillaggal a hiperűrbe ugrottak és végül a tervek menekítése érdekében elpusztították a Citadellát. Nem sokkal később Romodi jelen volt a Halálcsillag konferenciatermében, mikor Tarkin bejelentette a Birodalmi Szenátus feloszlatását. Romodi Tarkinnal ellentétben túlélte a Halálcsillag pusztulását, de a Császár onnantól kezdve semmibe vette.

normal_video_thumbnail_2_1.png

Barton Cuborn

Cuborn sokak kedvenc jedijének, Plo Koon tábornoknak a flottaparancsnoka volt a klónháborúk idején, admirálisi rangig jutott. Ő volt a légiirányítója annak a különítménynek, ami kiszabadította az akkor még kapitány Tarkint és Even Piell jedi mestert a szeparatisták fogságából. A Lola Sayu felett feltartotta a szeparatista védelmi erőket többek között Saesee Tiin mester segítségével. Az akció során valószínűleg Tarkin megjegyezte a nevét és képességeit, így később is szívesen dolgozott vele. Érdekesség, hogy a hangját szintén Dee Bradley Baker kölcsönzi.

ezgif_com-webp-to-jpg_8.jpg

Hemlock doktorral kiegészülve a tanács igen szerteágazó területeket fedett le, és úgy tűnik Tarkin nem bízta a véletlenre kiket válogatott be. A scriptben egyébként eredetileg még több, az Egy új reményben látott karakter is szerepelt, mint például Cassio Tagge, Conan Antonio Motti vagy Trech Molock, de az írók úgy gondolták, túl sok lenne, ha már a Birodalom kezdetén mind ilyen magas rangot töltöttek volna be.

bb-trivia-s2-the-summit-02-1_dc4b75ff.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr1218084688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása