Rebo.hu

Az eddigi „legvalósabb” fénykardot mutatta be a Disney

2023. március 13. - viragirwin

lightsabers_11.jpg

Hétvégén tartották az SXSW nevű rendezvényt, melyen a Disney parkokért és szórakozási egységekért felelős vezetője, Josh D'Amaro is prezentációt tartott. D'Amaro ezen a rendezvényen mutatta be a frissen fejlesztett, élethű fénykardot.

A ma kapható gyűjtői és játék célból készített fénykardok általában egy markolatból és egy levehető „pengéből” állnak, a Disney új fénykardja azonban nem ilyen. D'amaro egy sima markolattal állt ki a színpadra, amelyből gombnyomásra egy valósághű, kék fénysugár jelent meg. 

„Nekem van a legkirályabb munkám a világon” – mondta.– „Egy igazi fénykardot tartok a kezemben.”

 A kard működési elve a műszaki leírása szerint a következő:

…a fénykard kellék attól lesz különleges, hogy az új kialakításnak köszönhetően ki-és visszahúzható energiapengét kapott. A penge a fénybeállításoknak köszönhetően azt a hatást kelti, mintha a kézben tartott markolatból törne elő. 

Az egész két, hosszában félbevágott műanyag hengerből áll, melyeket feltekernek merőlegesen a középső tengelyükre és így viszonylag kis térfogatú pengeelemeket hoznak létre. Ezeket orsók tartják amik a markolategységben vannak elhelyezve más effekteket biztosító kellékekkel, mint például egy motorral. Ez működteti magát a pengét és az annak kinyújtásáért felelős mechanizmust. Ilyenkor a feltekert pengerészek letekerednek az orsókról és áthaladnak egy folyosón ami összenyomja őket. Az egész működését a cipzár felhúzásához lehetne legkönnyebben hasonlítani. Ezután a kard kinyílik, visszahúzáskor pedig az egész folyamat fordítva megy végbe, a motor az orsókat visszafele tekeri, ezzel újra feltekerve rájuk a pengét.

Tehát ezúttal sem valódi, vágásra alkalmas fénysugár tör elő a kardból, de a feltekerhető műanyag cső azt a hatást kelti, mintha egy Star Wars film vizuális effektjeit néznénk.

Kádas István, Kajtár Virág

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr318070488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása