Rebo.hu

5+1 kalóz a Star Warsban

2023. március 07. - viragirwin

add_a_heading_1_4.jpg

Elstartolt végre A Mandalóri harmadik évada és az első rész szépen lefektette az évad alapjait. Ennek megfelelően sok mindenbe belekostólhattunk, az egyik történetszál központjában pedig egy új kalózbanda állt, élén Gorian Shard kalózkirállyal, aki valószínűleg visszatérő szereplő lesz. Ennek kapcsán összeszedtünk néhányat a messzi-messzi galaxis  eddig megismert kalózaiból.

1.) A legismertebb: Hondo Ohnaka

Ki ne ismerné Hondo Ohnakát, a hírhedt peremvidéki kalózbanda vezért, akinek egyszerre sikerült fogvatartani két jedit és egy sith nagyurat is? Hondo ugyan elsőre kissé együgyűnek tűnhetett, ám ellenfelei rendre alábecsülték őt. Miután fiatalon megszökött rabszolgasorából, megalapította az Ohnaka Bandát (Ohnaka Gang) és szép lassan hírnevet szerzett magának a Peremvidéken. Bár elsősorban önmagát szolgálta, ha „üzleti alapon” is, de mindig talált módot arra, hogy segítsen jedi barátainak, később pedig támogatta a Lázadást és az Ellenállást is. A klónháborúkban elpusztult központi bázisa a Florrumon, bandája pedig szétszéledt a galaxisban, de mire az Első Rend felemelkedett visszaszerezte régi hírnevét, és megalapította az Ohnaka Transport Solution nevű szállítmányozási vállalatot a Batuun. Obi-Wan Kenobit a barátjának tartotta, ahogy a kis Katooni padawant és Ezra Bridgert is. Gyakran emlegette édesanyját, illetve imádta két kowaki majom-gyíkját Pilf és Pikk Mukmukot. 

image_cdeac55c.jpeg

2.) A Bíbor Bestia: Sidon Ithano

Ithano egy delphidiai kalóz volt, aki vörös lepelbe csavarta testét és egy vörös kaleesh maszkkal takarta arcát. Már önmagában ez is utalt bajos természetére, hiszen nem érdekelték Grievous népének hagyományai: a kaleesh maszk kisajátításával szentségtörést követett el. Ithanónak saját bandája volt és az új trilógia idejére a Külső Peremvidék legjobb kalózaként tartották számon. Csapatával 50 évvel a klónháborúk után Dooku gróf elveszett kincsének felfedezésére indult – kiberkristályok reményében – azonban egy új társra lelt Kix volt köztársasági klón személyében, akit egy sztáziskamra tartott életben mindaddig. Ithano ritkán beszélt, leginkább kézjelekkel kommunikált társaival. Ahogy Hondo, ő is az Ellenállás mellé állt és részt vett az exegoli csatában is.

ezgif_com-webp-to-jpg_6.jpg

3.) A kapitány: Kragan Gorr

Kragan egy quarren kalózkapitány volt, aki az Új Köztársaság idején tevékenykedett, és az Ellenállás sorozatban találkozhatunk vele. Csapatával, a Viharmadarakkal (Warbird Gang) titokban az Első Rendnek hajtott végre küldetéseket, főhadiszállásuk a Galleon nevű homoksikló volt. Fő feladatuk a Colossus bevétele lett volna, ami egy mobil utántöltő állomás volt a Castilon nevű óceánbolygón. Ezzel rendre felsültek, később pedig saját maguk is az Első Rend ellen fordultak, mivel az elárulta őket – végül azonban különböző nézeteltérések miatt száműzték őket a Colossusról. Kragan könnyen felismerhető volt bal alkarjának hiányáról, egyébként pedig egy kegyetlen, számító gyilkosként tartották számon.

ezgm8l1xgaqdqlh.jpg

4.) Akik kalózként kezdték: a Nihil

A nihilek a galaxis Külső Peremvidékéről származó anarchista martalócok voltak A Köztársaság Fénykora idején. Eredetileg kis kalózbandaként kezdték, majd jött Asgar Ro és felajánlott nekik egy eszközt ami könnyed hiperűrutazást igért. Ro a vezetőjükké vált, de nem sokkal később meggyilkolták és fia, Marchion vette át helyét. A Nihil úgy hitte, hogy a Galaktikus Köztársaság terjedése gátolja a galaxis lényeinek szabadságát, ezért tagjai drámai eszközökkel léptek fel ellene. Segítették az éra legfenyegetőbb lényeit, a drengireket is. Bár a jedik meghátrálásra késztették őket, végül 230 évvel yavin előtt sikeresen elkülönítettek maguknak 10 szektort a Külső Peremvidéken.

ezgif_com-webp-to-jpg_1_3.jpg

5.) Eleodie Maracavanya

Eleodie a Galaktikus Birodalom bukása után a „Vad Űr uralkodója” lett, miután legénységével elfoglalt egy szuper csillagrombolót, amelynek a Liberty’s Misrule nevet adta. Eleodie hitt abban, hogy a kalózait összekovácsolhatja a becsvágy és a szabadság, s bár nem osztotta a gondolatot, hogy az Új Köztársaság képes lesz eggyé kovácsolni a galaxist, örömmel pusztította a megmaradt Birodalmi erőket. 

+1.) One-Eye, az ortolán

Naná, hogy a hírhedt ortolán kalóz, One-Eye (Egy-Szem) nem maradhatott le listánkról. Miután egy robbanásban elvesztette egyik szemét és hallásának nagy részét, megbolondult. Ő is megpróbálta megszerezni Dooku gróf elveszett kincsét akárcsak Ithano, azonban sosem érte el a célját. A Homoktengereken siklójával együtt elkapta őt egy homokféreg.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr118063864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása