Rebo.hu

5+1 karakter, akik felbukkanhatnak A Mandalóri 3. évadában

2023. február 18. - Castad

nevtelen_terv_9.jpg

Március 1-én érkezik A Mandalóri 3. évada a Disney+-ra, a Lucasfilm marketingosztálya pedig végre rákapcsolt a közkedvelt sorozat promózására. Az előzetesek sok akciót, sok mandalórit és sok „Baby Yodát” ígérnek, s tudjuk, hogy Din Djarin és Grogu mellett olyan karakterek is visszatérnek az új évadra, mint Bo-Katan Kryze, a Fegyverkovács vagy éppen Carson Teva százados. Cikkünkben 5+1 további karaktert veszünk sorra, akiket szerkesztőségünk esélyesnek lát arra, hogy felbukkanjon a 3. évadban.

Körkérdést intéztem a Ziro->Rebo szerkesztőség jelenlegi és volt tagjaihoz, hogy soroljanak fel valószínűségi sorrendben öt olyan, az előzetesekben nem szereplő Star Wars karaktert, akik felbukkanhatnak A Mandalóri harmadik évadában. S bár volt, aki a válaszadást eltrollkodta (khm, Földi Bence, a Ziro.hu korábbi főszerkesztője...), tizenegy lista érkezett végül. E személyes listákat összesítettem a végleges 5+1 listánk összeállításához. Tizenegy „szavazatot” senki sem kapott, szóval egyetlen olyan karakter sincs, akit mindannyian visszavárunk a 3. évadban. De nézzük, milyen sorrend született, kiket tartunk a legvalószínűbb visszatérőknek!

1) Boba Fett

A lista első helyére nem más került, mint Boba-boba-bóba Fett! Heten raktuk fel saját listánkra Bobát, hárman első helyre. A máig legismertebb és legikonikusabb mandalóri páncélt viselő fejvadász az egész mandómánia alfája és origója, nem véletlen, hogy Din Djarin karakteréhez is merítettek belőle, s hogy az első évad sejtelmes felvezetését követően a második évadban fontos szerepet is kapott alakja. Bobának ráadásul egy saját sorozatot is csináltak, ami egyben A Mandalóri 2,5. évada is lett, a 3. évad megértéséhez mondhatni feltétlenül érdemes ezt a szériát is megnézni. Boba Fett története tehát immár szorosan összefügg Din Djarinéval, így visszatérése eléggé esélyesnek mondható. Ráadásul a Boba Fett könyve lezárása is valamiféle kalandozós folytatást sejtet a hirtelenjében maffiafőnökké avanzsált vén fejvadász történetének. 

Book Of Boba Fett Did You Catch Any Of That GIF - Book Of Boba Fett Did You  Catch Any Of That Boba Fett - Discover & Share GIFs

2) Sabine Wren

Egy újabb mandalóri páncél, egy újabb közkedvelt karakter. A művészlelkű mandalóri leányzó épp, hogy veszített Boba Fettel szemben, őt is heten írtuk fel a „valószínűleg felbukkan” listánkra, ám csak ketten első helyen. A Lázadók animációs sorozatból megismert mandalóri lány az első élőszereplős felbukkanására vár, mely könnyen lehet A Mandalóri 3. évada. Sabine bizonyosan szerepelni fog az Ahsoka sorozatban, Natasha Liu Bordizzo megformálásában. A castingot már a 2022. májusában tartott anaheimi Star Wars Celebrationön bejelentették, így lényegében ő az egyetlen hivatalosan megerősített színésze a sorozatnak, a címszereplő Rosario Dawson mellett. E korai bejelentés azt sejteti, hogy Sabine-t talán már hamarabb, A Mandalóri 3. évadjában is láthatjuk.

Star Wars Sabine Wren GIF - Star Wars Sabine Wren You Know Me - Discover &  Share GIFs

3) Thrawn főadmirális

A legendás chiss stratéga került az összesített listánk 3. helyére. Thrawnt – Bobához és Sabine-hez hasonlóan – heten írtuk listára, de csak egyikünk jelölte meg a legvalószínűbb cameóként (nem, nem én – KI). Thrawn főadmirális leginkább az Ahsoka sorozatban várható, de logikus lenne, ha már A Mandalóri 3. évadában felbukkanna. Az ikonikus főadmirális nevének első élőszereplős említése a széria második évadában hangzott el, míg a 3. évad előzeteséből kiderül, hogy hiába fogták el az évadzáróban Gideon moffot, továbbra is valami komoly veszély fenyegeti az Új Köztársaságot. Gideon remek antagonista, de itt az ideje, hogy a széria szintet lépjen. Marketingszempontból is nagyobbat szólna Thrawn felbukkanása. A karaktert játszó színészről egyelőre hivatalosan síri csönd a Lucasfilmnél, a leginkább pletykált Lars Mikkelsen, a főadmirális animációs megformálója, pedig egyenesen tagadta a szereplését. A szintén idén érkező Ahsoka sorozat promótálásához indokolt lenne egy ilyen közismert és népszerű karakter marketingértékét felhasználni, így a színészt legcélszerűbb vagy az áprilisi Star Wars Celebration keretében leleplezni, vagy a még nagyobb hatás kedvéért, A Mandalóri sorozatban felvezetni a karakter visszatérését.

4) Cobb Vanth

A listánk 4. helyét Cobb Vanth csípte meg, akinek a felbukkanását hatan tartottunk valószínűleg. A tatuini marsall karaktere először Chuck Wendig Utóhatás trilógiában bukkant fel, mellékszereplőként. Igazán közkedvelt karakterré már az ún. Mandóverzum tette, miután szerepelt A Mandalóri második évadának nyitórészében, Timothy Olyphant alakításában. Cobb a Boba Fett könyvében is felbukkant, s egy vérbeli western hangulatú jelenet keretében Cad Bane-nel is pisztolypárbajt folytatott, A jó, a rossz és a csúf ikonikus jelenetét megidézve. A párbajban Cobb húzta a rövidebbet, ám a sorozat stáblista utáni jelenetéből kiderült, hogy a marsall túlélete az összecsapást, s a fura modder segítségével hamarosan újra lábra áll – valószínűleg épp A Mandalóri 3. évadában.

Cobb-vanth-boba-fett GIFs - Get the best GIF on GIPHY

5) Fennec Shand

A lista ötödik helyére Fennec Shand fért fel, 4 jelöléssel. Fennec ma már valószínűleg leginkább Boba Fettsidekick” karaktereként él a rajongók tudatában, a Boba Fett könyve sorozatban a fejvadászból maffiafőnökké váló Fett jobbkezeként láthatjuk. Fennec azonban már A Mandalóri első évadában felbukkant, önálló története van, múltja egy szeletébe pedig még a Rossz Osztag animációs sorozatban is bepillanthattunk. Akár úgyis visszatérhet tehát A Mandalóri 3. évadában, hogy ahhoz még Boba Fettnek sem kell feltétlenül szerepelnie. 

Fennec Shand GIF - Fennec Shand - Discover & Share GIFs

+1) Fenn Rau

A listáink összesítésének hatodik helyezettje a mandalóri Fenn Rau lett három jelöléssel, aki a valószínűségi rangsorban olyanokat is megelőzött, mint Hera Syndulla vagy Ahsoka Tano (2-2 jelölés). Rau Sabine-hoz hasonlóan a Lázadók animációs sorozatban debütált, ahol idővel a mandó lány mentorává is vált. Rau karaktere magában is érdekes, a mandalóri Védelmezők vezetője volt, aki előbb lepaktált a Birodalommal, majd a Lázadók mellé állt. Döntését a kollaboráns mandókat vezető Gar Saxon kegyetlenül megtorolta, Rau teljes csapata odaveszett. Remek lenne, ha a Védelmezők utolsó tagját élőszereplős sorozatban is láthatnánk.  A karakter azért is érdekes, mert a nevét részben a Rossz Osztag animációs sorozat egyik alkotójáról kölcsönözte, aki már a Lázadók idején is Filoni csapatát erősítette, mondhatni potenciális örököse a kalaposnak az animációk terén. Fenn Raut különben Kevin McKidd szólaltatta meg a Lázadókban, aki a Róma vagy A Grace klinika sorozatokból is ismert lehet.

stream ahsoka sees anakin leave — mandalorian armor: fenn rau

Nos ez lett a mi 5+1-es valószínűségi listáink összesítése. Az egyéni listák különben kifejezetten sokszínű képet festenek, olyan karakterek is felkerültek egyikünk vagy másikunk saját összeállítására, mint az ifjú hutt Rotta (Büdöske), az ekkor még csupán négyesztendős Ben Solo, vagy éppen a Coruscant legjobb éttermese, Dexter Jettster.  Szerintetek kik várhatók még a 3. évadban?

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3818051976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.02.22. 08:35:41

Az első két évad sikeréhez sokat hozzátett az is, hogy új, eddig ismeretlen karakterek csatlakoztak. Én a Disney helyében óvatosabban tolnám a fan-servicet a rég nem látott arcokkal.
Valami nagyon jó sztorit várok cserébe azért, hogy a Boba Fettben a Mando mellékszál gyakorlatilag kinyírta az első két évad katartikus lezárását. Szerintem borzasztó ötlet volt Luke-ot szerepeltetni és Grogut visszahajítani Mandónak. Mindeközben Boba az epic visszatérése után power rangerekkel alapít gittegyletet... Na szóval "innen szép nyerni".
süti beállítások módosítása