Rebo.hu

Visszatér a 2003-as Klónok háborúja egyik kedvelt eleme a Jedi: Survivorban

2023. február 16. - Kelemen Richárd (Rixon)

cw_chapter_9.jpg

Az áprilisban érkező Jedi: Survivor játékmenetet bemutató előzetesében felbukkant egy antagonisztikus figura, akivel kapcsolatban a rajongók egyből spekulálni kezdtek. A jelek afelé mutattak, hogy a fickó a gen'dai fajba tartozik, csakúgy, mint a 2003-as, Genndy Tartakovsky-féle Klónok háborúja sorozat kedvelt karaktere: Durge. Egy az amerikai IGN-nek adott interjúban Dori Arazi, a Respawn cinematic directora és Danny Homan, a játék vezető írója tegnap ezt meg is erősítette.

Ugyan Durge nemrég a kánon idővonalán is debütált, a játékban nem ő, hanem egy új, eredeti karakter szerepel, aki a Rayvis nevet viseli. A gen'dai faj igencsak egyedi karakterisztikákkal bír: kis túlzással gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Ők egy intergalaktikus nomád faj, akiket szinte lehetetlen megölni és több ezer évig élnek. Azért folytatnak nomád életmódot, mert békés szülőbolygójukat több száz évvel korábban feldúlták és elpusztították. Mivel nem volt hova hazatérniük, a túlélő gen'daiok legtöbbje fejvadászatra adta a fejét. Biológiai szempontból talán az a legfigyelemreméltóbb velük kapcsolatban, hogy testüket teljes egészében regenerálódó csápok óriási tömege alkotja. Vastag páncéljuk ezáltal elsődlegesen nem is saját védelmüket, hanem testük egyben tartását szolgálja.

„Ami a gen'daiokat olyan érdekessé teszi, legalábbis az én véleményem szerint, az az, hogy a saját fejükben és a saját világukban nagyon lovagiasak. Van egy kódexük, amihez ragaszkodnak. Ez egy amolyan becsületkódex, ami meghatározza a viselkedésüket. Ez köti őket a történelmükhöz is, és ahhoz, ami a népükből megmaradt. Szóval Rayvis nem csak egy »hetes számú keménylegény«, aki képes leszámolni egy hadsereggel. Hosszú múltja van. Rengeteg történelmet látott. Ezer éves is lehet. Látta birodalmak felemelkedését és bukását, látta a jedik felemelkedését és bukását, látta magának a Birodalomnak a felemelkedését. Szóval rengeteg tragikus története van, és sok mélység rejlik benne, amit megpróbálunk feltárni” – mondta Arazi.

rayvis-bedlam-raiders-1676420729674.jpg

Rayvis (jobb oldalt) és csapata, a Bedlam Raiders

„Van egy olyan perspektívája ennek a fajnak, amely rendkívül hosszú távú. Látva, ahogy a Köztársaságból Birodalom lett, amikor Cal útjára és saját tapasztalataira gondolunk, minden karakter, akivel találkozik, új perspektívát ad a jedikről és a Köztársaságról. És Rayvis már mindent látott, így tudja, hogy mik az ellenségei gyengeségei, és hogyan használhatja ki őket” – tette hozzá Homan.

Cal és Rayvis ellentétét az teszi még érdekesebbé, hogy mindketten egy olyan közösségből származnak, amit nagyrészt eltöröltek a galaxis színéről. Kapcsolatukat amolyan kölcsönös tisztelet jellemzi, lévén egy harcos megismer egy másik harcost, még ha más közegből érkezik is.

gendai-pose-4-1-edit-1676420837726.jpg

Látványterv Rayvisről

Homan szerint a gen'daiok amolyan vámpírszerű bizonyossággal rendelkeznek arról, mi a saját helyük a térben és az időben. Rengeteg korszakot megéltek, így tudják, hová tartoznak, mik a céljaik, és ez egyfajta megingathatatlan magabiztossággal vértezi fel őket.

dbgsstt4xzpv5uacmlw6ug.jpg

Rayvis a Jedi: Survivor előzetesében

Zárásként a vezető író hozzátette:

„Mindannyian a saját történetünk hősei vagyunk, Rayvis is a saját történetének hőse. Nem tartja magát rosszfiúnak. Ő egy nemes lovag a saját világában. Ez megsüvegelendő dolog egy olyan korban, amikor az emberek bizonytalanok a következő napot illetően, nem is beszélve a következő évről. Ő valahogy mindennek ellenére magabiztosan és büszkén sétál át ezen a világon. És ebben van valami igazán misztikus.

A Jedi: Fallen Order folytatásaként funkciónáló Survivor az eredeti, márciusi dátumhoz képest hat héttel később, április 28-án érkezik.

Kelemen Richárd (Rixon)

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4118050626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása