Rebo.hu

[Hivatalos] Május negyedikén jön a Star Wars: Visions új évada!

2023. február 02. - viragirwin

visions_vol2_hero_mobile_redbrush_96068e32.jpeg

Megjelenési dátumot  és epizódcímeket is kapott az antológia sorozat második évada.

Ma a Disney+ és a Lucasfilm bejelentette, hogy május negyedikén, vagyis a hivatalos Star Wars Napon érkezik majd a streaming felületre a Star War: Visions (Star Wars: Látomások) új évada. A kritikusok által elismert animációs sorozat első etapja még 2021-ben debütált és Emmy-díjra is jelölték. A második évad folytatni fogja az elsővel megkezdett tradíciót, ugyanakkor csavar is egyet a koncepción: a kilenc új epizódot mind más és más animációs stúdiók készítették el, csakhogy ezúttal a világ minden tájáról, nem csak Japánból.

„Lenyűgöztek minket az első évadra kapott reakciók” – mondta James Waugh, a Visions executive producere. – Az animáció globális reneszánszát éli és mindig ledöbbenünk a  sok kreativitástól ami előre viszi. Az első évadban a japán animeipar legnagyobb elméi mutatkozhattak meg. A másodikkal kitoltuk a határokat és a világ legtehetségesebb alkotóinak globális körútjára visszük a közönséget. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy felfedhetjük az általunk felkért stúdiókat. Mindegyik rövidfilm hihetetlen, merész, tele szívvel, képzelőerővel és olyan értékekkel, amik a Star Warst Star Warsszá teszik – miközben új utakat nyitnak meg a franchise felé.” – nyilatkozta Waugh.

Bár a történetekről szinopszist nem kaptunk, de a premierdátum és a stúdiók mellett felfedték az írókat és a részek címeit is.

ezgif_com-gif-maker_2_13.jpg

1.) Sith

Az epizódot a spanyol El Guiri stúdió hozza el, Rodrigo Blaas írásával és rendezésével. Blaas olyan filmeken dolgozott eddig, mint a Jégkorszak, a Némó nyomában, A Hihetetlen család vagy a L’ecsó. La Luna című rövidfilmjét Oscar díjra jelölték 2011-ben.  2021-ben hozta létre az animációs stúdiót Madridban.

2.) Screecher’s Reach

Ezt a epizódot egy ír stúdió, a Cartoon Saloon keltette életre, rendezője pedig a társalapító Paul Young lesz, aki olyan filmekért felelt eddig, mint a Wolfwalkers vagy a My Father’s Dragon. 

3.) In the Stars

A Punkrobot stúdiót a Chilei Köztársaságban alapította Gabriel Osorio, aki az epizódot írta és rendezte is. Specialitása a 3D-s animáció. 2016-ban a Bear Story című rövidfilmje lett az első latin-amerikai alkotás, amely Oscar-díjat nyert animációs rövidfilm kategóriában. 

4.) I Am Your Mother

Magdalena Osinska fogja rendezni az angliai Aardman stúdió epizódját. A studió itthon is ismert munkája a Wallace és Gromit című gyurmafilmsorozat. A rendezőnő imádja a stop-motion technikát, így lehetséges, hogy az epizód is erre fog épülni.

5.) Journey to the Dark Head

Az epizódot a dél-koreai Studio Mir készítette, rendezője pedig Hyeong Geun Park. Park ugyan nagyon fiatal, de máris nagy nevet szerzett magának. Munkásságát 2017-ben kezdte a stúdiónál, és azóta olyan sikeres sorozatoknál működött közre, mint például a DOTA: A sárkány vére. Ez lesz az első olyan munkája, aminek az elejétől a végéig ő volt a producere.

6.) The Spy Dancer

Az epizód a francia Studio La Cachette munkája, melyet a cég egyik alapítója és vezérigazgatója, Julien Chheng írt és rendezett. Az alkotó korábban a Disney-nek is dolgozott, 2021-ben pedig Emmy-díjat kapott Genndy Tartakovsky Primal című sorozatáért, melynek producere volt.

7.) The Bandits of Golak

Ishan Shukla rendezte az indiai 88 Pictures stúdió részét. Shukla egy rövidfilmmel, a Schirkoával vált ismertté, mely több tucat díjat zsebelt be a világon mindenhol.

8.) The Pit

Ezt az epizódot a D’art Shtajio (Japán) a Lucasfilmmel (Amerikai Egyesült Államok) közösen gyártotta, rendezője, írója és producere is a független filmes LeAndre Thomas. Az epizódnak társrendezője is van Justin Ridge személyében. Egyébként mindketten a Lucasfilm Ltd. csapat oszlopos tagjai és részt vettek olyan sorozatok gyártásában, mint A Mandalóri, a Lázadók, A klónok háborúja vagy a JedihistóriákA japán stúdió egyébként olyan népszerű animék készítésében vett részt, mint az Attack on Titan, a Tokyo Ghoul, vagy a One Piece.

9.) Aau’s Song

A Triggerfish dél-afrikai stúdió epizódját szintén egy író-rendező páros készítette, Nadia Darries és Daniel Clarke. A studió nálunk legismertebb műve talán a Khumba című animációs film.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6518039958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása