Rebo.hu

Darth Maul Grievous maszkja alatt?

2023. január 27. - viragirwin

add_a_heading_1_3.jpg

Henry Gilroy író és producer mesélt a Slashfilmnek többek között arról, hogy milyen kihívásokat jelentett számára Maul karaktere.

Henry Gilroy, Dave Filoni és George Lucas mellett az egyik kulcsfigurája volt A klónok háborúja megalkotásának, később pedig a Lázadók társproducere lett. Mindkét sorozat eleinte legvitatottabb, de végül egyik legjobb része lett Darth Maul visszahozása a galaxisba. Lucas annak idején ugyan évekig tagadta, hogy ez valaha megtörténhet, félúton mégis meggondolta magát. Gilroy ekkor már nem dolgozott közvetlenül a cégnek, de Filoni rögtön őt kereste fel.

„Azt mondja: Szóval George vissza akarja hozni Mault. Erre én: Tudtam, hogy ezt fogja tenni. Tudtam. Onnan tudtam, hogy George szereti viszontlátni a teremtményeit. És azok általában fantasztikusak, úgyhogy vitatkozni nem nagyon lehet vele.” – nevetett Gilroy.

Amíg Filoniék a hírhedt zabrakot próbálták beilleszteni a sorozat narratívájába, Gilroynak egy 8 oldalas képregényben kellett megoldani a legnagyobb kérdést ami felmerült: Hogyan élte túl? A megoldás pedig az lett, hogy Mault szó szerint a gyűlölete táplálta.

„A mérgező hulladék ami körülvette kiégette a sebeit valahogy, beleivódott teljesen. Majd belekerült a présgépbe és elvitték egy szemétbolygóra. És George-nak ez tetszett.” – mesélte az író.

add_a_heading_2_3.jpgA sorozat mellé kiadott magyarázó képregények egyébként már nem a kánon részei.

Ha a látványtervezőkön múlt volna, Maul sorsa egészen máshogy alakul. Grievous tábornok kezdeti tervei között szerepelt egy olyan verzió, amiben maga Maul bújt volna meg a kiborg testben. (Maul első műlábai vissza is utalnak ezen tervekre.)

„George fontolgatta, hogy Maul legyen a páncél mögött. Igazából volt is értelme, félbevágták és egy robottestben él. Örülök, hogy Grievous végül önálló karakter lett, de érdekes volt ahogy a srácok majdnem rábeszélték erre George-ot.”  – mondta Gilroy.

add_a_heading_8.jpg

Gilroy nem csak a sith visszahozásában segédkezett, de Filonival együtt írták a Lázadók Ikernapok című epizódját, melyben az elhagyott tanítvány végső nyugalomra tért. Kettejük ötlete volt, hogy Obi-Wan és Maul végleg szembenézzenek egymással, de újat is akartak mutatni. 

„A klónok háborújában a csúcson láttuk őket, gyorsak, ravaszak voltak. De ők is megörekedtek és már…szóval nem ugyanolyanok. A küzdelem nagy része már azelőtt lezajlott a fejükben, hogy elkezdődött volna.” – magyarázta.

Bár Maul túlélésének mikéntje még mindig elég megkérdőjelezhető, a készítők mindent megtettek, hogy ezen könnyen át lehessen lendülni – az ijesztő külsejű, egymondatos sith lovagból igazi karaktert faragtak, és tragédiáján keresztül közel hozták őt a rajongókhoz.

„Örülök, hogy végül sikerült megérintenünk a rajongókat.” – zárta Gilroy a beszélgetést.

intro-1653397123.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr918035382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása