Rebo.hu

A StarWars.com véletlenül elspoilerezte a Rossz Osztag egyik vendégszereplőjét

2023. január 10. - viragirwin

6390bcaa7674f80001cbe37b-image_1ec9d6b4.jpeg

Úgy tűnik, egy régi ismerős is felbukkan majd Rex oldalán.

A Rossz Osztag második évada akciódúsan kezdődött és már alig várjuk, hogyan folytatódik. Az előzetesek szó szerint ömlenek a nézőkre, az Andorral ellentétben most nem aprózzák el a promóciót, de úgy tűnik a gondosan megtervezett kampányba hiba csúszott. A StarWars.com oldalán Rex databankjában ugyanis  az alábbi kép jelent meg január elején, amit aztán negyedikére már gyorsan töröltek is. 

rex-main_4998cb53.jpeg

A kép alapján Rex éppen egy újabb küldetéshez kéri az osztag segítségét, jobb oldalt pedig egy ismerős pantorai, valószínűleg Riyo Chuchi látható. De hol találkoztunk már vele, illetve ki is ő pontosan?

Riyo Chuchi egy fiatal pantorai szenátor volt, akit valamivel a klónháborúk előtt vagy annak korai szakaszában választottak meg. Sok más ifjú szenátorral ellentétben ő leginkább halkszavúságáról és félénkségéről volt ismert. A klónok háborúja sorozat első évadának Betolakodók című részében (Tresspass) bukkant fel először. A történet szerint a pantoraiak, félve egy esetleges szeparatista támadástól, kérvényezték egy köztársasági bázis létrehozását a holdjukhoz közeli bolygón, az Orto Plutónián.

mv5bngjjodnmnwutm2jkzi00zwzmlwflmjgtnwrknzfmngiwmznlxkeyxkfqcgdeqxvyntayodkwoq_v1.jpg

A bázis létrejötte után azonban hamarosan rejtélyes körülmények között megölték az ott tartózkodó klónokat, így Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker elkísérték Chuchit és Chi Cho államelnök urat, hogy megfejtsék az ott történteket. Hamarosan ráébredtek, hogy a katonák nem szeparatista támadás áldozatai lettek, és a bolygó nem volt lakatlan, ahogyan azt mindaddig gondolták. A bennszülöttek nem nézték jó szemmel, hogy a megkérdezésük nélkül állítottak fel helyőrséget az otthonukon, így rátámadtak a bázisra. A két jedi kiderítette, hogy a nép talzoknak hívja magát, de egymás megértését nehezítette, hogy csupán rajzokkal tudtak kommunikálni, bár később C-3PO besegített. Chi Cho elnök többek között emiatt is primitívnek tituálta őket és megegyezés híján a kiírtásukat szorgalmazta, mivel fontosabbnak tartotta Pantora megvédését. Az elnök magatartásával háborút robbantott ki, melyben ő maga is halálosan megsérült. Megígértette Chuchival, hogy bosszulja meg őt és tüntesse el a talzokat. Ott tartózkodásuk alatt az elnök végig Chuchit használta ki, hogy utasítgathassa a két jedit, mivel a szenátor nem volt elég karakán és bátor, hogy ellentmondjon neki. Ennek ellenére utolsó kérését végül Chuchi megtagadta és végre megtalálta a saját hangját. A pantorai gyűlés segítségével visszavonta Chi Cho megbízatását és saját maga nyújtott békejobbot a talzoknak, ezután pedig a Köztársaság elhagyta az Orto Plutoniát.

ezgif_com-gif-maker_3_4.jpg

A háború későbbi szakaszában a Kereskedelmi Szövetség blokád alá vette otthonát, nagy mennyiségű tartozásukra hivatkozva. Chuchi eddigre már keményebb hangot ütött meg a szenátusban, magánemberként és szenátorként is harcolt a népéért. Megpróbálta meggyőzni a szenátust, hogy avatkozzanak be a konfliktusba, annak ellenére, hogy már a holdon is eluralkodott a Köztársaság elllenes hangulat. A krízis közepén fejvadászok elrabolták az újonnan kinevezett pantorai vezető, Notluwiski Papanoida lányait. A dolog hátterében a Kereskedelmi Szövetség állt, így akarták végképp átterelni a Pantorát a Szeparatisták ügye mellé. Chuchi segítséget kért barátjától, Ahsoka Tanótól, akivel elment egy találkozóra a Kereskedelmi Szövetség egyik hajójára. Ahsoka Chuchi szolgálójának adta ki magát, mivel a jedik hivatalosan nem avatkozhattak Pantora ügyeibe, és a találkozó után közös nyomozásba kezdtek. Kihallgattak egy beszélgetést, mely lebuktatta az összeesküvést, és azt is megtudták, hogy az egyik lány a hajó fedélzetén van. A mentőakciójuk ugyan nem sikerült, de Chuchi bebizonyítva talpraesettségét és diplomáciai érzékét, a megszerzett információkkal megzsarolta a Szövetséget, akik így megszüntették a blokádjukat is.

ezgif_com-gif-maker_5_2.jpg

Chuchi jelen volt még a Zillo sárkány tombolásánál is, illetve amikor Cad Bane betört a Szenátus épületébe, segített Padménak ápolni Anakin Skywalkert. A lány bár gyorsan fejlődött a háború kihívásai közt, de megőrizte jóhiszeműségét is és úgy tűnik szoros kapcsolatban maradt Ahsoka Tanóval, rajta keresztül pedig Rex századossal is. Könnyen lehet, hogy korábbi ismertségük vezet a Rossz Osztag új küldetéséhez. Mi kíváncsian várjuk, mi lesz az.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6318022034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása