Rebo.hu

Kicsoda A Rossz Osztag előzeteseiben látott vuki padawan?

2023. január 03. - Boros Balint

star-wars-wookiee-jedi-gungi.jpg

2021. május 4-én indította el a Lucasfilm A Rossz Osztag című animációs sorozatot, ami A klónok háborúja szellemi örököseként bemutatja a klónok birodalombeli szerepét is és a sötét idők kezdetét. A második évad viszont úgy tűnik, hogy a klónok mellett a Jedi Rend tragédiájával is foglalkozni fog Gungi személyén keresztül.

Balszerencsés rutinküldetés

A rajongók Gungival először A klónok háborúja c. animációs sorozat ötödik évadának hatodik epizódjában (The Gathering) találkozhattak. Gungi  Y.E 20-ban Ahsoka Tano felügyelete alatt utazott el öt társával (Petro, Zatt, Ganodi, Byph, Katooni) a jedik szent bolygójára, az Ilumra, hogy egy barlangrendszerben megtalálja saját kiberkristályát, amely elengedhetetlen része a  fénykardoknak.

ddw7gxz-519f364b-084f-4cb3-9f1c-46566c5800a8.jpg

Gungi a saját kristályára egy tó közepén lévő szigeten lelt rá, melyet Ganodi tanácsára úgy szerzett meg, hogy kivárta amíg a szigetet körülölelő víz befagy, majd átsétált a jégen. Őt türelemre oktatta az Erő. Miután mindenki megtanulta a leckéjét és megszerezte a saját kristályát, elhagyták az Ilumot és a Crucible fedélzetén Huyang professzor segítségével elkezdték megépíteni fénykardjaikat. Huyang a Jedi Rend szolgálatában álló droid volt, aki már ezer éve szolgált a hajón és olyan híres jediknek is segített elkészíteni a fénykardját, mint Yoda mester.

Huyang hamar felfigyelt Gungira, hiszen a vukik nagyon ritka faj az erőhasználók között, csak igen kevesen lehetnek közölük  jedik.

A droid éppen ezért egy különleges, egyedi fénykard-markolatot készített neki brylarkfából, amely olyan erős anyag, mint a fém. Amíg az ifjoncok a fénykardjukat próbálták összerakni, megtámadta őket Hondo Ohnaka és kalózbandája, akiknek a kiberkristályokra fájt a foguk. Bár Gunginak és társainak sikerült elmenekülni Hondo emberei elől, de Ahsoka már nem volt ilyen szerencsés.

gungiface-tg.jpg

A harc után Gunginak és társainak sikerült megépíteniük a fénykardjaikat, majd eldöntötték, hogy kiszabadítják Ahsokát a kalózok fogságából. Ennek érdekében el is utaztak a Florrumra, ahol csatlakoztak Preigo színtársulatához, hogy így szivárogjanak be Hondo bázisára. A mentőakció – bár nem úgy alakult, ahogy eltervezték – sikeres volt,  Hondo kalózai viszont egy rakétával lelőtték hajójukat, így mind fogságba kerültek. Mire fogvatartóikkal visszatértek Hondo bázisához, azzal szembesültek, hogy a hely Grievous tábornok szeparatista erőinek ostroma alatt áll. Dooku gróf ugyanis megparancsolta a tábornoknak, hogy álljon bosszút az őt korábban fogságba ejtő Hondón. A közös ellenség hatására a kalózok és a jedik összefogtak, hogy Hondo magánflottájával elhagyhassák a Florrumot – érdekesség, hogy a Slave I fedélzetén menekültek végül el. Gungi további életéről kevés infónk van. Annyi biztos, hogy jelen volt a Jedi Nagytemplomban akkor, amikor Barris Offee felrobbantotta annak hangárját és látta azt is, amikor Anakin és Barris a templom egyik kertjében párbajozik. Hogy hol volt, amikor Palpatine elrendelte a 66-os parancsot és hogy hogyan élete túl azt, még nem tudni. Reméljük A Rossz Osztag második évadában erre is fény derül és esetleg a barátairól is megtudunk egy s mást.

standinguptogrievous-anb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6518005292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása