Rebo.hu

A Zsivány Egyes írói háborús bűnösökre vadászó lázadókról ötleteltek

2022. november 29. - Castad

194287.jpg

Gary Whitta, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, valamint a Lázadók animációs sorozat több epizódjának forgatókönyvírója a twitteren beszélt egy élőszereplős sorozat ötletéről, melyben az endori csatát követően egy lázadó csapat vadászná le a birodalmi háborús bűnösöket.

Whitta tweetje szerint ez egy régebbi ötlete volt, amit a Zsivány Egyes másik forgatókönyvírójával, Chris Weitzzel fontolgatott. A sorozat a Birodalom bukása után játszódna, amikor egy új köztársasági elitalakulat levadássza a bújkáló birodalmi fejeseket, háborús bűnösöket. A mintát az izraeli Moszad és a nácivadászok jelentették. Az ötletből azonban egyelőre semmi nem lett, Whitta és Weitz sem forszírozta tovább. Az ötletcsírában azonban mindenképp lenne potenciál. A Chuck Wendig féle Utóhatás trilógia is feldolgozott efféle témát, ott is egy kis csapatot követhetünk nyomon, akik a legelvetemültebb birodalmi túlélők levadászását kapták feladatul. Ugyancsak megemlítendő, hogy ez a tematika illeszkedne A Mandalóri szériához is, melyben végső soron a főhős is segített az Új Köztárságnak kézre keríteni egy kegyetlen birodalmi fejest, Gideon moffot. A Mandalóri és testvérsorozatai képezte kisebb univerzumba egy ilyen történet is egyértelműen beleférne, még az is lehet, hogy az azóta feltehetően elkaszált Rangers of the New Republic is valami hasonló lett volna. Mindemellett az Andor földhözragadtabb, komorabb stílusa is megalapozhatna egy efféle szériát is. 

Whitta tweetjére Christian Alzmann, a Lucasfilm látványtervező részlegének vezető tagja is reagált. Alzmann nevéhez fűződik A Mandalóri sorozat számos kiváló látványterve is. Kommentje szerint maga is gondolkozott efféle ötleten régebben, csak annó ezt még LucasArts játékként képzelte el. Alzmann két kapcsolódó látványrajzát is megosztotta ehhez. A látványtervek Alzmann instagram oldalán is megtalálhatók, posztjai szerint még 2010-ben ötleteltek ilyesmin, ebben a játékban egy fejvadász bőrébe bújva kellett volna birodalmi háborús bűnösöket levadásznunk.

Kép

Kép

Csak remélhetjük, hogy a Disney+ és a Lucasfilm Games jelentette új lehetőségek előbb-utóbb lehetőséget adnak egy efféle sorozat megvalósítására is!

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4717989292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása