Rebo.hu

Dave Filoni elmondta, miért beszél Yaddle normálisan

2022. november 08. - viragirwin

bryce-dallas-howard-and-yaddle.jpgYaddle először a Baljós árnyakban tűnt fel a Jedi Tanács tagjaként és csupán annyit tudtunk meg róla, hogy láthatóan egy fajba tartozott Yodával. Jelen volt mikor Qui-Gon Jinn beszámolt a Tanácsnak arról, hogy a Tatuinon valószínűleg egy sith nagyúrral találkozott. Ezután soha többé nem bukkant fel a filmekben vagy a sorozatokban, de a Jedihistóriák végre felkarolta a karakterét.

A sorozatban a rendező és színész Bryce Dallas Howard szólaltatta meg, Dave Filoni pedig elmondta a Nerdistnek, pontosan miért őt választotta a rövid, de fontos szerepre. A kulcs, hogy a mester bár épp akkor leplezte le Dooku árulását,  mégis kedvességgel közelítette meg a problémát.

„Yaddle együttérző. A végsőkig mutatja Dookunak a kiutat. Megpróbál esélyt adni neki arra, hogy azt mondja sajnálom. De kétélű amit mond, mert egyrészt azt mondja, ha velem jössz, együtt kijavíthatjuk ezt. Másrészt viszont ott áll Sidious, aki azt mondja nem bíztál bennük, ezért jöttél hozzám. Yaddle-nek azonban nagy szíve van  és amikor felemeli az ajtót, még Dooku is meglátja ezt, az igazságot, hogy milyen erős és jóindulatú.”  mesélte Filoni.

Filoni szerint Bryce pont ilyen, például rendezés közben sugárzik az örömtől. Ráadásul nagy rajongója az animációs vonalnak, Filoni, ha lehetősége lesz rá, szeretne is adni neki egy projektet. 

„Imádja a Star Warst, ismeri ezt a világot és gyakran osztunk meg ötleteket egymással. Csak felajánlottam neki.” – mondta Filoni.

Howard odáig volt az ötletért és az első amit tisztáztak az az volt, hogy Yaddle hasonlóan beszél-e mint Yoda.

„»Visszafele beszél?-Nem, nem hiszem. Az egy yodás dolog.« – emlékszik vissza Filoni. Frank Oz egyszer azt mondta nekem, hogy Yoda a mesterét tiszteli meg azzal, hogy így beszél. Ezt hallottam és az ilyeneket mindig próbálom tovább vinni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2917973598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása