Rebo.hu

Állatok a Star Wars világában 2.

2022. szeptember 12. - SWiki

add_a_heading_3_1.png

A különleges fegyverek után, pár érdekes élőlényt is elhoztunk nektek. Kíváncsian várjuk, hogy számotokra melyik volt a legszimpatikusabb vagy akár a legijesztőbb ezen élőlények közül.

Bantha

A banthák nagy, szőrös állatok voltak, amelyek éles, spirális szarvakkal rendelkeztek. Békés természetűek voltak, leginkább növényekkel táplálkoztak, de képesek voltak hús fogyasztására is. Társas csordaállatokként háziasították is őket, például a buckalakók, azonban ők sosem ölték le őket. Egyes fajok azonban ételt, ruhát vagy akár bútorokat is készítettek belőlük. A bantha steak állítólag közkedvelt étel volt, akárcsak a vaj. Egy átlagos felnőtt bantha testsúlya nagyjából 4000 kg is lehetett.

ezgif_com-gif-maker_1_5.jpg

Zillo sárkány

Ezek a hatalmas sárkányok a Malastare bolygóról származtak és félig értelmes lények voltak. Sötétben kitűnően láttak és bőrük lényegében bárminek ellenállt. A bolygó lakói, a dugok, úgy hitték kipusztultak, mígnem a klónháborúk idején egy protonbomba miatt felébredt egy alvó példány. Palpatine kancellár elfogatta a zillo-t, hogy a későbbiekben fel tudja használni a szörny elpusztíthatatlan bőrét a hadsereg számára. Az elfogott lény kitört a ketrecéből és a Coruscanton tombolta ki dühét. Egy nagy dózisú méreg segítségével tudták csak megölni, majd a lény halála után Palpatine elrendelte, hogy klónozzák. Darth Vader évekkel később szembekerült egy példánnyal, amit nem tudott legyőzni, ellenben unokájával, Kylo Rennel.

ezgif_com-gif-maker_3_3.jpg

Porg

Az Ahch-To bolygóról származtak ezek a piciny, zömök, csőrtelen madarak. Úszóhártyás lábuk miatt nagyon jól mozogtak a vízben, de a szárazföldön is képesek voltak akár futni is. A teleszkópos szemük segítségével viszonylag könnyen hozzá tudtak jutni a kedvenc ételükhöz, ami nem más volt, mint a hal. Bizonyos nyelveket meg is értettek, viszont Chewie nevét például chewy-nak értették, ami azt jelenti angolul, hogy rágós. Ha elégedettek voltak, akkor egy különös dalt énekeltek, kedvelték a fényes tárgyakat és rendkívül hiperaktívak voltak. Hondo Ohnaka pár porgnak még nevet is adott, a hozzá legközelebb állót úgy hívták, Puffy. A kis porg segített neki megszökni egy cellából is.

Nexu

Macskaféle volt, négy vörös szemmel, éles tollakból álló sörénnyel és ostorszerű farkakkal. A nexu önmagában is ijesztő volt, de folyton mosolygó pofája az éles fogakkal még tetézte az élményt. Infravörös látásuknak köszönhetően kitűnő vadászok voltak, hosszú karmaik segítségével pedig mászni is könnyen tudtak. Könnyű testfelépítésük miatt mozgékony állatok voltak, de erősebb ütésektől könnyen sérültek, hővel szemben viszont ellenálló volt a bőrük. Padmé és Omega is találkozott e veszélyes cicával.

Acklay

Ezek a sáskára hasonlító lények kétéltű rákfélék voltak, hat halálos karommal és borotvaéles fogakkal. A Vendaxa bolygó volt az őshazájuk. Az álluk alatt volt egy szervük amivel más élőlények elektromos hullámait érzékelték, majd levadászták őket. Erős páncél borította egész testüket, mégis vízben is ugyanolyan jól boldogultak, mint a szárazföldön. Ha úsztak úgy néztek ki, mint a hínár ( ez oldalról nagyon jól megfigyelhető). Az acklayok elvileg nem voltak idomíthatóak, de gyakran használták őket harcokban vagy kivégzéseknél. Kicsi Poggle egyik kedvenc állata volt, mikor hazatért a Geonosisra fogsága után, az ünnepi beszédét még ezek a lények is csöndben hallgatták.

add_a_heading_1_3.png

Reek

A reekek nagy, izmos, négylábúak voltak a Codian nevű holdról. Füves síkságokon, csordákban éltek és igen territoriálisak voltak. Az alapvetően békés növényevő állatok éheztetéssel agresszív húsevőkké váltak és bőrük színe vörösre változott. Egy egészséges reek bőre barna volt. Három szarvuk volt, kettő oldalt, egy pedig az orruknál. Ugyan lassabb állatok voltak, de testi erejük kárpótolta őket. Harcokra direkt tenyésztették a húsevő, agresszív fajtáját. 
databank_reek_01_169_4cd1b702.jpeg

Sarlacc 

Veszélyes húsevő lények voltak, amik akár 100 méter hosszúra is megnőttek. Más fajokkal, köztük a rathtarral, a blixusszal és a vixusszal osztoztak közös ősökön. A hím sarlaccok ha találkoztak egy nősténnyel, rátelepedtek és lassan felemésztették. Mikor elég nagyok lettek, szétrobbantak és a kis sarlaccok spóraként kezdték az életüket. Hosszú utazás után, ami körülbelül harmincezer évet jelentett, ivaréretté váltak és leásták magukat száz méter mélyre. Mindenféle élőlényt megettek, ami szerencsétlenül a szájukba esett. Gyomorsavuk nagyon gyenge volt így a tápláléktól függően akár ezer évig is emészthettek. Jabba egyik kedvenc háziállata volt és kivégzési eszközként használta fel jópár alkalommal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6017910671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása