Rebo.hu

Állatok a Star Wars világában

2022. szeptember 05. - SWiki

add_a_heading_4_1.png

A különleges fegyverek után, pár érdekes élőlényt is elhoztunk nektek. Kíváncsian várjuk, hogy számotokra melyik volt a legszimpatikusabb vagy akár a legijesztőbb ezen élőlények közül.

Anooba

Húsevő sivatagi emlősök voltak, akik általában 10-12 fős falkákban vándoroltak. Az állkapocs agyarukkal szurkálták meg a zsákmányukat, amit utána hosszú karmaikkal téptek szét. Hátsó lábaik rövidebbek voltak, mint a mellsők. A kisebb anoobáknak nem volt agyaruk, feltételezhetően a korral jött elő, majd egyre nagyobb lett, vagy valamiért egyáltalán nem alakult ki. Embo, a híres fejvadász tulajdonában is volt egy anooba, Marrok, akit arra képzett ki, hogy segítse őt a munkájában. Marroknak sem volt agyara, de így is méltó társa volt a kyuzónak, a kapcsolatuk alapján a faj pedig jól tanítható és hűséges volt.

dclecxgw0aapjzz.jpg

Roggwart

Ez a hatalmas ragadozó a Mustafar bolygóról származott. Grievous tábornok háziállatként tartott egyet magánál a Vassek harmadik holdján. A népe szoros kapcsolatot ápolt e lényekkel, ősi szokás volt a tartásuk. Csupán a fiatal kortól nevelt egyedeket lehetett megszelidíteni. A Gor névre hallgató roggwart testét vastag páncél borította, a hátán pedig négy kibernetikus végtag volt. A lény bőre egy bizonyos fokig még a fénykardnak is ellenállt, a lövések pedig meg se kottyantak neki. A yavini csata után nem sokkal, egy hutt szerint a fajnak csupán egy példánya élt már, Kongo.

ezgif_com-gif-maker_2_6.jpg

Blurrg

Ez a két lábon járó, különös élőlény általában mezőgazdasági munkára volt befogva, mivel egy erős és sztoikus állatról volt szó. Alacsony intelligencia szintje miatt, ha provokálták könnyen agresszívvá vált, akár saját fajtársait is megette. Utóbbi jellemzően megtörtént párzás után is, amikor a nőstény megölte a hímet.  Esetlen megjelenése ellenére elég gyorsan tudott futni, több, mint 75 km/h-val, vagyis könnyen meg tudott előzni egy normális siklót. A leghíresebb blurrg idomárok közé tartozott Cham Syndulla és Kuiil.

ezgif_com-gif-maker_7.jpg

Luggabeast

Közel két és fél méter magas lények voltak, akikre régen a Határvidéken találtak rá. Képesek voltak droidokat és értékes holmik helyét észlelni. A fejükre egy maszk volt olvasztva, aminek a vezetékein keresztül kapták a táplálékot, így hétköznapi értelemben ételre vagy italra nem is volt szükségük. A különös fejfedő rendszere egyben növelte képességeiket, ezen kívül szerettek rájuk további mechanikai eszközöket aggatni, például optikai felszerelést. Az endori csata után, a Jakku sivatagi világában éltek sokan a teedók állataiként

Varactyl

Az Utapauról származó hatalmas növényevő ,,lovak” voltak. A kék és zöld színű sörényükről és a tollgerincükről ismeretes állatok nagyon hűségesek voltak. A meglepően tiszta és egyszerű lelkük mellett, igencsak intelligensek voltak, lovasuk kérésére bármit teljesítettek. Hatalmas felületű lábaik révén a legtöbb környezetben jól közlekedtek, hangjukat messziről fel lehettet ismerni. Sok világon vadászatokra és versenyekre használták, a Pijal bolygón egy saját verziót is kitenyésztettek belőle. Obi-Wan Kenobi egy Boga nevű nőstény varactylt ült meg az Utapaun.

Purrgil

Csillagrendszerről csillagrendszerre utazó, félig értelmes bálnaféle volt, ami négy hosszúkás hátsó csáppal rendelkezett. A legtöbb egyed csupán csillaghajó méretű volt, de az alfák lényegesen nagyobbra nőttek. Képesek voltak a hiperűrben is utazni simu-csatornák létrehozásával, mely képességük inspirálta az értelmes lényeket és létrejött a hiperűr utazás. Ennek ellenére a legtöbb hajós kártevőnek tulajdonította őket, mivel gyakran veszélyesen megközelítették a hajókat vagy beleugrottak az útvonalaikba. Képességükhöz és életben maradásukhoz is egy zöld színű, Clouzon-36 nevű gázra volt szükségük. Ezra Bridger erősen tudott kötődni hozzájuk, így egy csorda a segítségére sietett a Thrawn főadmirális elleni utolsó küzdelmében is.

cb3e0029ed66c728197ebbb6327bdaf9.png

Rancor

A rancorok a Dathomir bolygón őshonos, közel öt méter magas, félig értelmes ragadozók voltak. Bőrük olyan szinten páncélozott volt, hogy ellenállt a kisebb fegyverek lövéseinek is. Gyakran harcra tenyésztették, emiatt esztelen, erőszakos lényeknek tartották őket, pedig háziasítva odaadóan védték gazdáikat. Rengeteg alfaja létezett, például a dzsungel rancor a Felucián, vagy a fekete bőrű árnyék rancor. Fogaikat a madarak tisztították, és hierarchikus csoportokban éltek, ahol az alfa volt a domináns egy területen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6017910595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása