Rebo.hu

Köztársaság Fénykora életrajzok: Keeve Trennis, a predesztinált sorsú padawan

2022. augusztus 12. - Boros Balint

Jedi and Hutt Take on the Drengir in Marvel's Star Wars: The High Republic # 8 - Exclusive Preview | StarWars.com

2021-ben indult útjára A Köztársaság Fénykora nevű multimédiás projekt, melyben a Star Wars egy eddig ismeretlen korszakát fedezhetik fel a rajongók. Mint minden eddig ismert Star Wars korszaknak, úgy ennek az időszaknak is megvannak a fontos szereplői. Jelen cikksorozatunknak a célja pedig nem más, mint hogy megismertesse az olvasókkal a korszak fontos karaktereinek életét.

Vészterhes idők fontos lovagja

Keeve a hetzali Nagy Katasztrófa idején éppen a Shuradenen tartózkodott mesterével, a trandoshai Sskeerrel, ahol a lovagi próbáit teljesítette, így ő cikksorozatunk egyetlen olyan tagja aki nem vett részt a Hetzal-rendszer megmentésében. A lány lovagi címet azután kapta meg, hogy megmentette a helyi ximpik egyik városát egy rajnyi ridaditól. Az ünnepélyes lovaggá avatási ceremóniája pedig a frissen felavatott Csillagfény Jelzőállomáson volt. Nem sokkal ezután Keeve részt vett egy mentőakcióba Sskeer és a kotabi ikerpár, Ceret és Terec társaságában, ugyanis a Csillagfény befogott egy segélykérő hívást a Kazlin-rendszerben. Itt nem mást találtak, mint egy a Nihil által megtámadott Hutt hajót. A hajón való nyomozás során a jedik eljutottak a Sedri Minorra, egy agrárvilágra, ahol szembe találkoztak a drengirekkel, amik nem mások voltak, mint az erő sötét oldalát használó, intelligens húsevő növények. Keeve-nek és jedi társainak csak Myargával és a Hutt Kartellel összefogva sikerült legyőzniük a Sedri Minort fenyegető drengireket, de még ezt a kényszerszövetséget is elég nehézkesen tudták megkötni.

Myarga (Star Wars) - Marvel Comics

Az itteni események után Keeve és Sskeer - akit a Sedri Minoron a drengirek megfertőztek - fontos alakjai lettek a drengirek elleni harcnak, ugyanis amíg a Köztársaság és a Jedi Rend a Nihil elleni küzdelemre koncentrált, addig ezek a lények ellepték az akkori határvidéket.

Star Wars The High Republic website launches with more Keeve Trennis and  now…Yoda! – Cavan Scott

Bár a Csillagfény marshallja, Avar Kriss mester és Myarga folytatta a dregnirek elleni támadásaikat a Sedri minori ütközet után, a problémát nem tudták könnyen kezelni. Ezért Keeve kikapcsolta Sskeer sztázis mezejét és engedte, hogy mestere karját megfertőző drengir indák őt is megfertőzzék.

Ennek köszönhetően újra fel tudta venni a kapcsolatot a mesterével akivel  bekerültek a drengirek kollektív tudatába, ahol megtalálták a faj otthonát, a Mulitát mely egy Vad Űr béli világ, ami ellen a jedik és a huttok sikeres támadást is indítottak, így Keeve és Sskeer segítségével a Köztársaság sikeresen leküzdötte a drengir krízist. 

Ezzel párhuzamosan viszont a Nihil megtámadta a Köztársasági Vásárt, ami minden résztvevőt sokkolt, ugyanis a kuri csata után a galaktikus közvélemény legyőzöttnek tekintette a kalózokat. Ezután Keeve és Sskeer részt vettek a Nihil elleni közös offenzívában, mely során a lány konfliktusba keveredett Stellan Giossal a jedi tanács tagjával. Trennis kritizálta a jedik és köztársasági erők lomhaságát és sokkal gyorsabb ellenlépéseket követelt, ezért részt vett egy titkos küldetésen is, melyet csak Avar Kriss engedélyezett. Ennek keretében Keeve és Terec, magukat nihileknek álcázva beépültek a szervezetbe, és eljutottak a Xais világára, ahol a Nihil hírhedt harci gázát gyártották.  Itt kapcsolatba kerültek egy Névtelennel, mely  traumatizálta Trennist, illetve súlyos kárt tett Terecben és rajta keresztül Ceretben. A két jedi csak Sskeer és Avar mesterek közbelépésének köszönhetően tudtál elhagyni a bolygót, azonban Trennis nem épült fel teljesen.

From a Certain Point of View: What's the Best Moment in Star Wars: The High  Republic Phase I? | StarWars.com

Y.E 230-ban Avar Kriss támadást tervezett a Nihil központja, a Semmiben található Nagy Csarnok ellen, és ebben a műveletben Trennis és Sskeer mester is részt vettek. Miután az Ataraxia dokkolt a Nagy Csarnok egyik zsilipjén és a jedik harcba keveredtek a Nihillel, Avar túl közel került a sötét oldalhoz és csak Keeve tudta megállítani abban, hogy lesújtson a megvert és súlyosan sebesült Lourna Dee-re, ezzel visszatérítve a marshallt a jedi értékekhez. Bár a jedik elfogták Lourna Dee-t és egyértelműen nagy csapást mértek a Nihilre, de nem tudták megmenteni a megtámadott Csillagfényt. Bár a hajón tartózkodó jedik átszálltak az Eiram atmoszférája felé egyre gyorsabban sodródó űrállomásra, de azt már nem tudták megmenteni a pusztulástól, ráadásul Keeve mestere, Sskeer is életét vesztette. Bár Keevenek és Avarnak még sikerült pár civillel elhagynia az űrállomást, de azt már a pusztulástól nem tudták megmenteni.

Miután lejutottak az Eiram felszínére, Avar a Jedi Rend és a saját személyes veszteségeinek súlya alatt teljesen összeomlott, helyébe pedig Trennis lépett  és úgy tűnik, hogy fontos szerepe lesz a harmadik fázis történetében.

 

Boros Bálint 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5817894733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása