Rebo.hu

Lego Star Wars – Nyári vakáció és az idei adventi naptár

2022. augusztus 11. - MKBalazs

A cikk enyhe spoilereket tartalmaz a címben szereplő filmből.

Szinte már megszokottá vált, hogy a Disney minden évben nem csak különböző mozgóképes tartalmakkal szórakoztat minket kedvenc univerzumunkból, hanem ezek mellett egy Lego film is megjelenik a Disney +-on az év második felében a messzi-messzi galaxis hőseinek főszereplésével. Idén sem volt ez másként, a karácsony (Ünnepi különkiadás) és a halloween (Ijesztő mesék) feldolgozása után most a klasszikus és sztereotippá vált nyári szórakozási lehetőségekre került a hangsúly.

Lego Star Wars: Nyári vakáció

Közös eleme mindhárom történetnek, hogy a Skywalker kora után játszódnak, azonban különböző kreatív megoldásokkal mindhárom trilógiából tartalmaznak karaktereket, helyszíneket, utalásokat, és persze mémeket. Szerintem eddig túl nagy szerepet kapott általánosságban az új trilógia, mert az összes film főszereplője innen került ki, ugyanakkor a döntés valamelyest érthető, hiszen egyrészt ezek a karakterek nem szerepeltek a régi Lego mesékben (például: A birodalom taccsra vág, Yoda krónikái), másrészt pedig a Lego történetek mindig viccesek, idétlenek, elsősorban gyerekeknek készülnek, akik már nem az eredeti, vagy az előzmény, hanem a folytatás trilógia alatt nőttek fel, így jó eséllyel ezekkel a karakterekkel tudnak leginkább azonosulni.

Visszatérve viszont a most megjelent film garantáltan tartalmaz olyan poénokat, amik nevetésre késztetnek, vagy legalábbis mosolyt csalnak az összes Star Wars rajongó arcára, ugyanakkor jó pár jelenet szerintem túlságosan gyerekesre sikerült, kizökkentett az élményből. A három ünnepi film közül véleményem szerint ez sikerült a leggyengébbre, ugyanakkor rossznak semmiképp nem mondanám, főleg úgy, hogy nem is én vagyok az első számú célközönség.

Star Wars Adventi naptár (75340)

Nemrég került leleplezésre az idei karácsonyváró Lego készlet is, amely több ponton is kapcsolódik a Nyári vakációhoz, így érdemesnek láttam egy cikkben írni a kettőről. A szettben ugyanis megtaláljuk az egyedi mintás karácsonyi pulcsiba öltözött droidokat, illetve a strandtrikót és békatalpat viselő Vadert is, melyek önmagukban is viccesek, de a film ismeretében még közelebb tudnak kerülni hozzánk.

Ezeken kívül a karácsonyi vonalat még egy mikulás GONK droid is képviseli, amely két hagyományt is őriz, ő a harmadik GONK, aki bekerült az adventi naptárakba hóember, illetve karácsonyi ajándék társa után, egyben folytatja a piros köpenyt és szakállt viselő Lego figurák sorát is. A készletben más rendkívülit nem nagyon találunk, az építmények szerintem teljesen jól kidogozottak a mérethez képest, illetve jó látni, hogy itt is minhárom trilógia képviselve van, ráadásul közel egyenlő arányban.

Mindenképpen érdekesnek gondolom még megemlíteni, hogy a készletben egy köztársasági hadihajó és egy sárga festésű klón parancsnok is megtalálható, pont olyan, aki a tavalyi évben megjelent önállú UCS Gunship (75309) készletben volt. Ez a figura már ott felháborodást keltett, hiszen nem ilyen klón vezette a filmben a járművet, ezért furcsa, hogy a Lego még egyszer elkövette ugyan ezt a hibát kicsiben is, vagy pont hogy dacol a rajongókkal, és szándékos volt ez a fricska a sok negatív visszhang után...

A készlet szeptember 1-től lesz elérhető, hivatalos ára 14.000 forint lesz.

Makrai-Kis Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr1617904795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása