Rebo.hu

Különleges fegyverek a Star Wars világában 2.

2022. július 26. - SWiki

A Star Wars számtalan különleges világot és karaktert rejt magában, de rengeteg fegyver is megér egy mesét. Újfent összeszedtem pár igazán különleges darabot.

Omega íja

Nyilak helyett sistergő lézersugarakat lőtt ki, így a zygerriai energiaíj félelmetes fegyver volt egy tűzharcban. Omega egy ord mantelli küldetésen szerezte, de a fiatal lány hamar rájött, hogy gyakorlásra és fizikai erőre lesz szüksége ahhoz, hogy ügyesen bánjon vele. Ráadásul kifejezetten magas koncentráció kellett egy pontosabb lövés leadásához.the-bad-batch-decommissioned-story-gallery-01_d28beb25.jpeg

Az inkvizítorok fénykardjai

Mint ahogy az Obi-Wan Kenobi sorozatban is láthattuk, az inkvizítorok fénykardjai kicsit eltérnek a rendes fénykardoktól. A kard forgatásával nem csak félelmet keltettek ellenfeleikben, de bizonyos ideig a levegőben is tudtak velük maradni, ami néha elég nagy előnyt tudott biztosítani a számukra, akár üldözés, akár menekülés szempontjából. Persze nem ártott, ha odafigyeltek, hogy mikor használják ki ezt a képességet vagy mikor mellőzzék.

ink.gif

A Westar-34 pisztoly

Rövid és meglepetésszerű támadásra tervezték ezt a pisztoly típust. Drága dallori ötvözetből készült, aminek köszönhetően ezerszer jobban ellenállt a hőnek, mint bármelyik másik közönséges pisztoly. A mandalóri Jango Fett is magánál tartott egy pár Westar-34-est, viszont ezeknek a markolatát kivájták, hogy kisebb legyen a súlyuk és gyorsabban lehessen velük tüzelni.

h3257-l40393764.jpg

A geonosisi hangrobbanó

Ezt az 1 méternél nem sokkal hosszabb fegyvert csak egy geonosisi tudta használni, mivel a ravaszt elég furcsán helyezték el és emiatt mások számára még a fegyver megfogása is nehézkes feladat volt, nemhogy még lőjenek is vele. A fegyver lövedéke egy gömbbé sűrített szónikus energiából állt, amelyet még egy szigetelőgömbbe zártak. Az energia az élő célpontjának a belső szerveit szaggatta szét, amivel instant halált okozott, de élettelen célpontokban is súlyos károkat tudott okozni. Az intenzív hangenergia sokszor egyszerűen felrobbantotta a célpontot.

goran-josic-geonosian-sonic-blaster.jpg

Riff Tamson robbanó kései

A Szeparatista parancsnok Tamson leginkább egy cápára hasonlított a mi világunkból, így önmagában a teste is veszélyes fegyver volt. Azonban faja kifejlesztett egy különleges kést, ami robbanásra is képes volt, miután beledobták áldozatukba. A kések pengéje cápafog alakú volt, oldalt pedig recések voltak.

riff_tamson_explosive.jpeg

A slugthrower

Ezek a primitívebb fegyverek szilárd lövedéket (a slugot) lőttek ki ellentétben a sugárvetőkkel. Több féle alapfegyver is képes volt kilőni őket, ezért ez egy gyűjtőnév. Hatásosak voltak fénykarddal szemben is, mivel a lövedék  azok pengéjén megolvadt és nem terelődött el, hanem lecsorogva megégethette a kardhasználó kezét.

slugthrower_slugs_carnelion_iv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6817890665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása