Rebo.hu

Szeparatista holokron #8- Riff Tamson és a Karkaris

2022. július 25. - viragirwin

videok_1_1.png

A Független Rendszerek Konföderációja Yavin előtt 24-ben alakult Dooku raxusi beszéde után. Rengeteg rendszer szakadt el a Köztársaságtól, melyekben George Lucas világának talán legkreatívabb lényei élnek. Legtöbbjük ma sem tartozik a mainstream fajok, illetve karakterek közé a rajongók szemében, így nem is láthatjuk sűrűn őket filmekben vagy sorozatokban. A legtöbben keveset tudnak róluk, de a Szeparatisták rajongójaként feltett szándékom, hogy  cikksorozatomban közelebb hozzam őket a rajongókhoz. A Ziro.hu-n indított sorozatom most új portálunkon folytatódik.

Karkaris, a szennyezett bolygó

Riff Tamson egy karkarodon volt, aki a klónháborúk idején parancsnokként szolgált a Független Rendszerek Konföderációjában. A karkarodonok egy óceáni világról, a Karkarisról származtak. Mélyen az óceánok áramlataiban éltek, és kiterjedt, decentralizált városokban laktak, amelyek tektonikus lemezek közepén pihentek. A bolygó tenger alatti vulkanikus nyílásait geotermikus erőművek működtetésére használták. A Karkaris óceánjait apró, elszórt szárazföldek szakították meg, amelyek a bolygó űrkikötőinek és nehéziparának adtak otthont. Ezek a területek rettenetesen szennyezték az óceánokat, a zátonyok vészesen pusztultak a karkarodonokat pedig a kihalás fenyegette, valószínűleg ezért is akartak újabb óceánbolygókat meghódítani. Egyik közvetlen szomszédjuk a Mon Cala volt.

ezgif_com-gif-maker_4.jpg

Riff  Tamson, avagy tisztelgés Spielberg előtt 

A Karkaris, ahogy a Nilgaard szektor legtöbb bolygója, semlegesnek vallotta magát a háborúban. Ennek ellenére a szektor nagy része a Szeparatistákkal szimpatizált és a Mon Cala magára maradt. Tamsont a sith nagyúr, Dooku gróf utasította, hogy destabilizálja a quarren-mon calamari kapcsolatokat, és ezzel sodorja háborúba a bolygót. Tamson ezért összeesküdött a quarren szenátorral, Nossor Rivel, aki úgy vélte, hogy a Konföderációhoz való csatlakozás a legjobb a népe számára. A parancsnok ezután meggyilkolta Yos Kolina királyt, Mon Cala uralkodóját, és ezzel végleg háborúba sodorta a két félt, ugyanis a quarrenek nem voltak hajlandóak elismerni Kolina fiának, Lee-Char hercegnek az uralmát.fj-mvcfuuammwpa.jpg

A Köztársaság segítséget nyújtott a hercegnek és odaküldte Padmé Amidala szenátort, Anakin Skywalkert és padawanját, Ahsoka Tanót, Kit Fisto mestert és Jar Jar Binks képviselőt, akik minden erejüket bevetették az elhúzódó ostromban. Tamson Lee-Char herceget gyávának tartotta, de saját maga is meglepődött mikor a jediket el tudta fogni, de a herceget nem. Mivel Dooku neki ígérte a Mon Calát, türelmetlenül és gyorsan be akarta fejezni a háborút és ez lett a veszte. Lee-Char minél tovább bujkált, annál inkább a remény szimbóluma lett és végül saját maga ölte meg Tamsont. A cápalény halála direkt utalás az 1975-ös Cápa című film végére. 

„Az én legendám igen hatásos fegyver! Segített meghátrálásra bírni az ellenséget.”

Tamson brutális harcos hírében állt, aki szükség esetén hajlandó volt szemtől szembe harcolni az ellenséggel. Képes volt megállni a helyét a harcban Kit Fisto jedi mesterrel szemben, megjósolt egy köztársasági támadást is, amikor a szkennereit kiiktatták, annak ellenére, hogy semmi más jel nem utalt rá. Teljesen lojális volt Dookuhoz és nem tűrte az ellentmondást. Habár testi adottságai miatt önmagában is félelmetes volt, előszeretettel alkalmazta kedvenc fegyverét, a robbanó kést. Az egyedi kések cápafogakra hasonlítottak. Hangját Gary Anthony Williams kölcsönözte.

603c307550ee4e580fbb8e386d971de2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3117890061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása