Rebo.hu

Különleges fegyverek a Star Wars világában

2022. július 14. - SWiki

A Star Wars számtalan különleges világot és karaktert rejt magában, de rengeteg fegyver is megér egy mesét. Összeszedtem pár igazán különleges darabot.

Embo kalapja

A hírhedt fejvadász, Embo, társaival ellentétben nem rajongott a technikáért, fegyverei egy számszeríj és érdekes módon egy kalap volt. Míg mások csak stílusosnak tartották, Embo távolsági fegyverként, vagy akár pajzsként is használta méretes fém fejfedőjét.  A klónok háborújában azt is láthatjuk, ahogy a Scipión fejdíszét mondhatni snowboardként alkalmazza a jeges bolygón.


d500671447e1b606de38f904546384cd1518ceba_hq.jpg

Csubakka számszeríja

Ez az egyedi számszeríj egy hagyományos, kézzel készített fegyver volt, amit gazdája számtalanszor újjáépített. A fegyver használója csak erős fizikumú lehetett, ugyanis plazma energiával működött. A belevaló nyilak fémből, a számszeríj pántja kashyyyk-i szőlőből készült. A lőszereket a bandolierben szállította hozzá, ami a vállpántjára volt erősítve és így könnyen hozzá tudott férni.

ezgif_com-gif-maker_2.jpg

Booma

Ezek a gömb alakú energia labdák, gránát típusú fegyverek voltak, amiket a gunganek használtak. Az Otoh Gunga Védelmi Liga gyártotta őket a Naboo porózus kérgében természetes módon jelenlévő egzotikus plazmából.

lego-lego-star-wars.gif

Ezra Bridger első fénykardja

Miután a Lothalon található Jedi Templomban sikerült megszereznie egy kiberkristályt, Ezra Bridger hetekig dolgozott rajta, hogy elkészítse saját fénykardját. Végül egy igazán egyedi, hibrid kardot alkotott, aminek egyik része kábító sugárvetőként funkcionált. Ennek köszönhetően úgy is  megléphetett  kemény helyzetekből, hogy nem kellett végeznie ellenfeleivel.

h3257-l119823808.jpg

Fényostor

A fényostorok ugyanúgy, mint ahogy a fénykardok, koherens energia sugarat bocsátottak ki. A legnagyobb különbség a két fegyver között az volt, hogy a fényostorok hosszú, hajlékony pengékkel rendelkeztek, amelyek gyakran több méter hosszúak is lehettek, hála a rengeteg apró sugárzónak bennük. Az ostorral sokkal figyelmesebben kellett harcolni és mozgékonyságának ára az ereje volt. Egy nagyon ritka és egzotikus fegyverről volt tehát szó, ami a hagyományos párbajozók körében nem annyira  volt ismert.

ezgif_com-gif-maker.jpg

A Sötétkard

Egyedi, fekete pengéjű fénykard, amelyet Tarre Vizsla, az első mandalóri jedi készített. Halála után a Jedi Templomban őrizték, ám  a Vizsla Ház tagjai ellopták. A legenda szerint Mandalore igaz uralkodója forgatja és harc árán kell megszerezni előző tulajdonosától, különben balsors sújtja népét. A Sötétkard mindig megpróbált tudat alatt kapcsolódni a használójához, a penge pedig arányosan nehezebbnek vagy könnyebbnek érződött attól függően, hogy a használó ellenállt-e a kapcsolatnak vagy elfogadta azt. A kardot, melynek markolata egyébként beskarból készült, a klónháborúk idején Pre Vizsla legyőzésésvel  Darth Maul szerezte meg, tőle pedig hosszú úton jutott el eddigi utolsó ismert gazdájához, Din Djarinhoz.

darksaber.jpg

Fénykard puska

Ez a puska egy hagyományos fénykarddal működött együtt. Jocasta Nu egy ilyen fegyvert használt Darth Vader ellen a Galaktikus Birodalom felemelkedése után. Ha sikeresen betöltötték a puskát, akkor abból egy hatalmas erejű és pusztító energiasugár lövellt ki. Csupán öt lövés elsütésére volt képes, mielőtt a fénykardtól megolvadt volna maga a fegyver, de pusztító ereje miatt mégis megérte bevetni bizonyos helyzetekben ezt a ritka darabot.

jocasta-nu-lightsaber-rifle-lightsaber-profile.jpg

Kylo Ren fénykardja

Eredetileg a fegyver kék pengéjű volt, de a Sötét Oldalra való átállása után Ren kivéreztette és vörös pengéje lett. A módosított fénykard egy keresztvédős markolatból állt, amely egy repedt kiberkristályt tartalmazott. Emiatt a markolat két oldalán szellőzőnyílásokkal kellett rendelkezzen, hogy azok elvezessék az extra hőt, de a kard még így is nagyon instabil volt. A kristály a véreztetés során sérült meg és a kard nem csak Ren zabolátlan erejét tükrözte, hanem belső küzdelmét is. 

star-wars-force-awakens-kylo-ren.jpg

Szerintetek melyik a legmenőbb vagy leghasznosabb fegyver a messzi-messzi galaxisban?

 

Sipos Viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr317881071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.07.19. 10:32:30

sötétkard!
a legjobb.
És Maul Mandalore utolsó jogos ura!
süti beállítások módosítása