Rebo.hu

Rólunk

2022. június 16. - Kajtár Virág

REBO.HU | STAR WARS HÍR- ÉS VÉLEMÉNYPORTÁL – 2022 ÓTA.

A Rebo.hu a Ziro.hu Star Wars hír- és véleményportál jogutódjaként jött létre, annak szerkesztőivel. Célunk a Csillagok háborúja világával kapcsolatos hírek, vélemények, érdekességek megosztása. 

Mottónk: „Rendet teremtünk a káoszban.”

Szerzőink:

Kádas István (Castad): Gyerekkora óta Star Wars-rajongó, általános iskolás osztálytársai ismertették meg ezzel a világgal, mely beszippantotta. A filmeken kívül nagy hatással voltak rá a ’90-es évek, 2000-es évek elejének regényei (Timothy Zahn, Michael Stackpole, Jude Watson, stb.). Imádja a pilótákat és hatalmas Thrawn-rajongó, így a karakter kánonba emelésével (na és Az ébredő Erő körüli hype-hullámmal) a Lucasfilm visszahozta a gyerekkorát.

Kelemen Richárd „Rixon” (rixoncantina[kukac]gmail.com): Kisgyermekkora óta Star Wars rajongó, először A klónok háborúja sorozat szippantotta be igazán, 13 éves kora óta pedig rendszeres olvasó is. 2016 őszén Rixon néven indított egy Star Wars tematikájú YouTube csatornát.

Kajtár Virág (virag1999925[kukac]gmail.com): A rebo.hu kreatív igazgatója, aki 2008-ban lett Star Wars-rajongó, amikor osztálytársai „véletlenül” betették A klónok támadását napköziben. A klónok háborúján nőtt fel, a film is máig nagy kedvence, nagy álma, hogy egyszer a nagyvásznon is láthassa. Kedvenc karaktere Grievous tábornok és rajong a szeparatistákért.

Sipos Viktória:  A blog fotós szakembere. Édesapja és Kajtár Virág által ismerkedett meg a Star Wars világával. A 99-es trilógia részeit rengetegszer újranézte és mindig ugyanannál a véleménynél lyukadt ki, hogy a kedvenc karaktere Anakin Skywalker. Az újabb filmekből még van mit pótolnia, mivel makacsságának köszönhetően még nem nézte meg őket, viszont Kylo Ren elcsábította a sötét oldalra és hozzálátott az új részek kivégzéséhez is.

Faragó Dániel (DanCarver): 1997 óta lelkes rajongó, amikor először VHS-en, majd moziban is látta az eredeti trilógia felújított változatát. Gyerekkora óta gamer, a videójátékok iránti rajongása vezette szerkesztőségünkbe. Ennek ellenére minden érdekli, ami Star Wars, legyen az film, sorozat, könyv vagy játék.

Boros Bálint (boros.balint03[kukac]gmail.com): Tizenöt éves kora óta Star Wars-rajongó. A Vérvonal című regényt olvasta először és annak hatására kezdte el érdekelni mélyebben a Star Wars univerzum, azelőtt csak néha nézte meg a filmeket és A klónok háborúját, ám azok nem voltak akkora hatással rá, mint a könyv. 2018-ban az egri Agria moziban látott először Star Wars-filmet a nagyvásznon, Az utolsó Jediket. Egységesen tekint a Skywalker sagára és soha nem tudja rangsorolni a filmeket.

Gaál Alexander: Az előzménytrilógia és klónháborúk megingathatatlan rajongója, aki szerint a Star Warsnak az űrcsaták és a fénykardpárbajok mellett a politikai játszmákra is hatalmas szüksége van. A VHS-korszak gyermekeként mai napig Obi-Wan módjára gondol vissza ezekre az egyszerűbb időkre. Ha pedig megkérdezik tőle, hogy fénykard vagy lézerkard, akkor azt mondja: mindkettő!

Jégh Attila: Túlzás azt állítani, hogy gyerekként is ennyire rajongott a Star Warsért. Bár elég fiatalon elolvasta A Birodalom örököseit – apjának megvolt –, ezen első olvasmányélménynek nem volt akkora hatása, mint amikor újraolvasta évekkel később. Azóta érdekli a messzi-messzi galaxis sorsa – legyen szó bármelyik éráról. Bár a Bővített Univerzumot is falta, jó 30 éves lemaradása volt a tudásanyagban. 2014-re „dolgozta le” ezt a hátrányt, ma már frissen követ minden infót.

Füle Miklós: A Star Wars iránti rajongása akkor kezdődött, amikor 1980 körül édesapja elvitte az Alfa moziba a filmre. A jedibábúk és a trafikos kártyák tovább szították a tüzet, de mélyebben csak akkor tudott elmerülni a SW univerzumban, amikor a Valhalla Páholy kiadta A Birodalom örököseit. Középiskolában a zsebpénze nagy része elment SW-könyvekre, a lelkesedés pedig töretlen: rengeteg könyv, képregény, és sok száz figura birtokosa.

Szegvári Zoltán: Történész, hétéves kora óta a Star Wars rajongója. Karácsonyra kapta meg az eredeti trilógiát videókazettán, s már elsőre magával ragadta a messzi-messzi galaxis világa.

 

Nevezd meg! – Ne változtasd! 4.0 (CC BY-ND 4.0)

A műveket szabadon megoszthatod. Másolhatod és terjesztheted a művet bármilyen módon vagy formában bármilyen – akár üzleti – célra is. Nem vonjuk vissza ezen engedélyeket míg betartod a licenc feltételeit.

Az alábbi feltételekkel:

  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen ésszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged, vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Ne változtasd! – Amennyiben megváltoztatod a tartalmunkat, azt nem terjesztheted.
  • Nincsenek további megkötések – Nem szabhatsz meg más jogi vagy technológiai korlátozásokat, melyek megakadályoznának bárkit abban, hogy ezen licenc által engedélyezett bármely tevékenységeket folytassák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4517859623
süti beállítások módosítása