Rebo.hu

Az Obi-Wan Kenobi értékelése Lego kockák terén

2022. július 12. - MKBalazs

Az elmúlt pár hónapot Star Wars fronton egyértelműen a sokak kedvenc Jedi mesteréről készült sorozat iránti várakozás és annak megjelenése határozta meg. Ahogyan eddig az összes Disney+-on megjelenő sorozat, így az Obi-Wan Kenobi is Lego szettekkel együtt érkezett, szám szerint eddig kettőről tudunk. Mindkét készlet augusztus 1-től lesz kapható.

Inquisitor Transport Schyte (75336)

A rajongói visszajelzések, illetve személyes véleményem alapján is az érdekesebb szett a képen látható Inquisitor Transport Scythe (75336), azaz az inkvizítorok által használt űrhajó. A legnagyobb vonzóerő benne szerintem a 4 figura, melyek közül mindegyik csak ebben a készletben lesz elérhető jelenlegi információink alapján. Ben a sorozat elején látott ruháját viseli, melynek az egyetlen érdekesebb részlete a köpeny, lába teljesen egyszínű, a torzóján is csak egy egyszerűbb nyomtatást látunk. Az új arc és haj elem viszont meglepően jól sikerült, én teljesen elégedett vagyok vele. A három inkvizítorból kettőt már megkaptunk Lego figuraként még a Rebelshez készült készletekben, azonban átdolgozták őket, amely elég jól is sikerült. A Harmadik Nővér, azaz a Reva figura is teljesen rendben van, az egyetlen kifogás talán az, hogy az ő lábát nem dolgozták ki, míg két férfi kollegájáét viszont igen.

A hajó a sorozatban nem hagyott igazán maradandó emléket bennem, nagyjából úgy nézett ki, mint Krennic űrsiklójának és a Ren lovagok hajójának keresztezése, ugyanakkor főgonosz járműnek szerintem teljesen megfelelő, úgy sem ezen van a hangsúly, hanem azokon, akik utaznak vele. A Lego változat a képek alapján szerintem hű a sorozatban látotthoz, robosztus, alkalmas mind kiállításra, mind pedig játszani, tehát komoly gond nincs vele. Ugyanakkor részletekbe menően felesleges beszélni róla, amíg nem érkeztek meg a részletesebb bemutatók.

A hivatalos ára a készletnek 40.000 forint a lego.com alapján, melyet én előzetesen kicsit soknak érzek, azonban ez a viszonteladóknál általában kevesebb szokott lenni. Nyilvánvalóan mindenkinek az egyedi döntése, hogy mennyiért éri meg ez a készlet neki, de szerintem mindenképp van benne potenciál, így érdemes elgondolkodni rajta.

kep2.jpg

Obi-Wan Kenobi vs. Darth Vader (75334)

Az előző készlet pozitívumaiból a képen látható Obi-Wan Kenobi vs. Darth Vader (75334) szettre csak a minifigurák különlegessége mondható el, sajnos itt az építmény nem sikerült túl jól.

Nekem ez a párbaj a két karakter között már a sorozatban sem tetszett annyira, értettem a jelentőségét, viszont szerintem több logikátlanság is volt benne. Ugyanilyen logikátlanságnak tartom, hogy pont ebből a jelenetből készült szett, szerintem akkor már a menedékház észszerűbb és jobban kivitelezhető megoldás lett volna. Az építmény unalmas és feleslegesen nagy, bőven elég lett volna egy akkora, mint mondjuk a mustafari párbaj  készletben (75269).

A helyzeten javít, hogy 4 figura jár a szett mellé, ugyanakkor Tala és NED-B jelenléte számomra kicsit furcsa, nem érzem őket szükségesnek, jobb lenne, ha a párbaj tényleg csak a két résztvevőről szólna. Ezzel együtt minden figura kellően kidolgozott, Obi-Wan ruhája ráadásul jobb is, mint az előbbi szettben. Vader karját is nyomtatás díszíti, illetve a droid feje és torzója is részletgazdag. Véleményem szerint Tala lázadó ruhája jobb választás lett volna, mint az unalmas szürke birodalmi uniformis, főleg, hogy az előbbit viselte a sorozatban a jelenet során.

A lego.com-on feltüntetett 20.000 forintos ár szerintem irreálisan sok, ugyanakkor a negatív visszhang miatt számíthatunk majd akciókra, így aki esetleg mégis szemez a készlettel, lehet, hogy jobban teszi, ha vár egy kicsit.

kep3.jpg

Brickheadz

Az előbbi szett két fő karakterét a Brickheadz sorozat részeként is piacra dobja a Lego (40547), így aki szereti a stilizált kockafejeket mindenképp vessen rájuk egy pillantást.

kep1.jpg

A már bejelentett készleteken kívül valószínűleg fog még érkezni pár a sorozathoz, egyrészt számos példát láttunk már arra, hogy a Lego egy sorozat esetében már annak megjelenése előtt vagy közben kihasználja a fokozott figyelmet, és lerántja a leplet pár szettről, azonban a sorozatot követően, akár több hónappal utána jelenti be a többi, általában jóval spoileresebb készletet.

Ezen kívül szerintem hatalmas kihagyott ziccer lenne, ha a 10 éves Leia nem kapna magának Lego reprezentációt, hiszen az egyik legfontosabb karakter volt, ráadásul példa értékű színészi alakítással. Emellett egy kivágott sisakos Vader figura is számos rajongó figyelmét keltené fel, ebben biztos vagyok.

Építmények és hajók területén szívesen látnék egy Fortress Inquisitoriust, hasonló méretben, mint Vader kastélya volt (75251), ezen kívül a jabiimi bázis egyik jelenetét, vagy az elmeneküléshez használt szállítóhajót is el tudnám képzelni műanyagkockákból. Kevésbé tartom valószínűnek, de annál jobban örülnék neki, ha egy jövőbeli készlet az Alderaant ábrázolná, akár az egész Organa családdal együtt, hiszen fontos karakterekről és egy mind növényzetében mind építészetében kivételes bolygóról van szó.

Összességében nem esett le az állam az eddigi felhozataltól, ugyanakkor mindenképpen vannak érdekes és részletgazdag megoldások a készletekben, elsősorban a minifigurák terén. Kíváncsian várom, hogy mikor és milyen szettek kerülnek majd még leleplezésre, mert a sorozat bőven tartalmaz még potenciált.

 

Makrai-Kis Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr317879633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása