Rebo.hu

Szeparatista holokron #11: Kleeve tábornok és a Devaron

2022. augusztus 15. - viragirwin

add_a_heading_2.png

A Független Rendszerek Konföderációja Yavin előtt 24-ben alakult Dooku raxusi beszéde után. Rengeteg rendszer szakadt el a Köztársaságtól, melyekben George Lucas világának talán legkreatívabb lényei élnek. Legtöbbjük ma sem tartozik a mainstream fajok, illetve karakterek közé a rajongók szemében, így nem is láthatjuk sűrűn őket filmekben vagy sorozatokban. A legtöbben keveset tudnak róluk, de a Szeparatisták rajongójaként feltett szándékom, hogy  cikksorozatomban közelebb hozzam őket a rajongókhoz. A Ziro.hu-n indított sorozatom most új portálunkon folytatódik. 

Az űrutazás egyik bölcsője

A Devaron egy dzsungelbolygó volt, a devaróniai faj szülőbolygója. A faj az egyik legelső volt a galaxisban ami elhagyta saját bolygóját és hatalmas eredményeket ért el az űrutazás terén. A hím devaróniaiak hajlamosak voltak a vándorlásra, Devaron dzsungeleinek felfedezésére, míg a faj nőstényei olyan városokat és társadalmakat tartottak fenn és építettek, amelyek kiállták az idő próbáját. A Birodalom kora alatt a bolygó egyensúlya veszélybe került, mert vadászatokat rendeztek dzsungeleiben. A világ az Eedit Jedi Templomnak is otthont adott. A klónháborúkban az épületet a Köztársaság katonai bázisként használta és Halsey mestert bízták meg a védelmével. Ő és padawanja Knox is Savage Opress áldozata lett. A templom a személyes újjászületés és megerősödés szentélye volt, az Erő egy vergenciájára épült. Az egész bolygót ilyen vergenciák, vagyis asszimetrikus erővonalak szelték át. Az Erő világos oldala emiatt nagyon erősen volt jelen és ha egy jedi úgy érezte, megérintette őt a sötétség, akkor elutazott ide meditálni. A Birodalom később lerombolta, de a romjaihoz Luke Skywalker is ellátogatott a yavini csata után. Egy látomása alapján találta meg a helyet és a edzésre használta. 

ezgif_com-gif-maker_2_4.jpg

Kleeve tábornok, a vörös ördög

Kleeve valamikor a klónháborúk előtt született. Mikor a háború kitört, csatlakozott a szeparatistákhoz és tekintélyes vezetővé vált a harctéren. Fontos, hogy tényleg hitt a szeparatista ügyben, népe nem szerette a Köztársaság kizsákmányoló természetét.  Habár Kleeve jó vezető volt, igazi tehetsége abban rejlett, hogy céljait általában rendhagyó módokon érte el. Jobb érzéke volt az üzlethez, mint a harcokhoz, főnökeit pedig nem értette, Grievous megszállottságát a jedikkel szemben egyenesen hátráltató tényezőnek tituálta. A háború vége felé Grievous és ő egy öngyilkos bombatámadást terveztek a Jedi Templom ellen. Cad Bane tervrajzait használták fel és a legjobb bombaszakértőt küldték, de a támadás meghiúsult.ezgif_com-gif-maker_6.jpg

Közben hírt kaptak arról, hogy Depa Billaba mester a Kardoán állomásozik és Grievous a mester puszta jelenléte miatt megtámadta a bolygót. Kleeve tiltakozott ellene, de Dooku elparancsolta a Kallerre. A Kallert ugyan bevette, de megtartani nem tudta ugyanis Billaba mester és padawanja Caleb Dume a segítségükre siettek. A tábornok a klónokat megvetette a csata közben, a győzelmet csakis a mesternek tulajdonította. Kleeve elhagyta a bolygót, másnap pedig megszületett a Galaktikus Birodalom. Mikor pletykák kezdtek keringeni, hogy a szeparatista vezetőket sorra végzik ki, Kleeve elmenekült, felvette a Jondo nevet és a Lahn bolygón telepedett le. Illegális kereskedéssel foglalkozott, amíg egy nap besétált hozzá Caleb Dume és felismerte. A fiú egy éve bujdosott a Birodalom elől és fegyvert rántott a volt tábornokra. Habár Kleeve nem ismerte fel, elmagyarázta, hogy azért harcolt a Köztársaság ellen, hogy szabadságot teremtsen a galaxisban, de rossz vezetésbe vetette a hitét és megszenvedett érte. Hozzátette, hogy mindketten olyan kormányokba vetették a bizalmukat, amelyek végül elárulták azt, aminek a védelmére felesküdtek. Kleeve segített a fiúnak megmenteni Kasmir nevű társát, akivel aztán Kleeve együtt dolgozott. Tizennégy év múlva a sors fintoraként Kasmir megmentette egy kisfiút a Birodalomtól. Mikor Kleeve megkérdezte miért, Kasmir azt mondta emlékeztette Caleb Dume-ra. Azt egyikük sem tudta, hogy akit megmentett, nem volt más, mint Ezra Bridger, Kanan Jarrus, vagyis Caleb Dume padawanja.

Érdekesség, hogy a The Bad Batch sorozat első része kicsit megváltoztatta a Kalleren történteket, így az az este sem köszönt be amelyiken Kleeve elmenekült, már előtte megtörténik a 66-os parancs. Egyelőre nem tudjuk, ez változtat-e az ő történetén is, de valószínűleg lényegében nem.

kleeveimage.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6117894873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása