Rebo.hu

[Pletyka] Temuera Morrison szerepelhet az Ahsokában, de nem Boba Fettként

2023. május 26. - DanCarver

morrison_rex.jpg

A legújabb pletykák szerint Jango és Boba Fettet alakító Temuera Morrison felbukkanhat a közelgő Ahsoka című sorozatban, méghozzá Rex századosként.

Május 25-én hozta le a hírt exkluzív cikkében a One Take News, miszerint Temuera Morrison visszatérhet a Mandóverzumba, de ezúttal nem Boba Fettként. A színész ezúttal az animációs sorozatokból ismert CT-7567 klónt, azaz Rex századost alakíthatja az Ahsokában.

Erre elég nagy az esély tekintve, hogy Rex százados Anakin mellett az egyik legfontosabb személy Ahsoka Tano életében, hiszen együtt harcolták végig a klónháborúkat, majd ugyancsak együtt csatlakoztak a lázadáshoz. Rex sorsáról egyelőre nem tudunk semmit az Új Köztársaság idején, csak annyit, hogy részt vett az endori csatában Hera Syndulla mellett, aki szintén felbukkan majd az Ahsokában. Az animációs sorozatokban Dee Bradley Baker kölcsönözte Rex (és az összes többi klón) hangját, élőszereplős formában viszont Morrison lenne ideális, tekintve, hogy mostanában mennyit foglalkoztatta a Lucasfilm különböző szerepekben.

rex-tcw.JPG

Rex százados A klónok háborújában

Az új-zélandi Morrison először Jango Fettet alakította A klónok támadásában, majd a klónokat (főként Cody parancsnok és Bogaras) A Sith-ek bosszújában, továbbá számos videójátékban is kölcsönözte a hangjukat. Nemrég azonban A Mandalóri második évadában tért vissza Boba Fettként, majd ugyancsak őt alakította a Boba Fett könyvében.

fett-fennec-tbofbf.JPG

Temuera Morrison és Ming-Na Wen a Boba Fett könyvében

De nem csak a Mandóverzumban, hanem az Obi-Wan Kenobiban is felbukkant egy veterán, hajléktalan klón szerepében. A Mandalóri harmadik évadából viszont kimaradt, a színész korábban el is árulta,

hogy mennyire várta a hívást a Lucasfilmtől, de végül nem kérték fel. Azt is nehezményezte, hogy a saját sorozatából, a Boba Fett könyvéből mennyit elvett Din Djarin és Grogu felbukkanása.

„Nos, az a Mando fickó ellopott néhány fejezetet a könyvemből. Fájdalmas volt nézni, ahogy felbukkant valami fekete új halálos karddal. És ahogy felbukkant a Boba könyvemben, egyszerűen mindenkit elpusztított. Biztos vagyok benne, hogy ez a fickó... elrontja a műsoromat. De nem mondhattam semmit. Nem én vagyok az író, úgyhogy el kell viselnem, azt hiszem.” – mondta Morrison a SUPANOVA Comic Con-on.

A hangját azonban hallhattuk az évadban, abban a visszaemlékezős jelenetben szólaltatta meg az 501-es klónokat, ahol Grogut mentették ki a Jedi Nagytemplom ostromából. Azonban azt nem tudni, hogy ezt személyesen ő szinkronizálta, vagy mesterséges intelligencia segítségével oldotta meg a Skywalker Sound.

Ahsoka és Rex mindketten George Lucas és Dave Filoni közösen alkotott karakterei A klónok háborújából. Filoni természetesen fontos szerepet szánt nekik később a Lázadókban is, illetve a Jedihistóriákban és a Rossz Osztagban is felbukkantak nemrég. Filoni értelemszerűen az új élőszereplős sorozatokban is tovább meséli karakterei történetét, ahogy erre már volt példa A Mandalóriban és a Boba Fett könyvében. Az Ahsoka a következő lépcsőfok ebben a történetmesélésben, hiszen az első évad mind a nyolc epizódját Filoni írta és legalább két vagy három részt ő rendezett. Mellette olyan rendezők vettek részt a projektben, mint Peter Ramsey, Steph Green, Rick Famuyiwa, Jennifer Getzinger és Geeta Patel.

ahsoka-rex-rebels.JPG

Rex és Ahsoka a Lázadókban

A cikkből az is kiderült, hogy a Lucasfilm producereit teljesen lenyűgözte a sorozat korai, vágott verziója és többek között ennek is köszönhető, hogy Filoni saját mozifilmet kapott, amely majd egy epikus fináléban összefogja a Mandóverzum összes sorozatát. Az Ahsokát egyelőre egy évadosra tervezik, a második évad attól függ, hogyan teljesít az első és milyen tervei vannak még a Favreau-Filoni párosnak. A sorozat eleve felfogható a Lázadók egy ötödik évadának.

Már pletykálták, hogy a Boba Fett könyve egy második évadot is kaphat, de ezt egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a Lucasfilm. Ha Temuera Morrison valóban szerepel az Ahsokában, akkor egyértelmű, hogy Jon Favreau és Dave Filoni továbbra is együtt akarnak dolgozni vele, így valószínűleg felbukkanhat még Boba Fettként, vagy a klónok szerepében a Mandóverzum sorozataiban vagy akár a Filoni féle Star Wars mozifilmben.

Az Ahsoka valamikor idén augusztusban indul a Disney+-on. A széria igazi sztárparádé lesz, olyan színészekkel, mint Rosario Dawson (Ahsoka Tano), Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren), Eman Esfandi (Ezra Bridger), Mary Elizabeth Winstead (Hera Syndulla), Diana Lee Inosanto (Morgan Elsbeth), David Tennant (Huyang), Genevieve O'Reilly (Mon Mothma), Ivanna Sakhno (Shin Hati), Lars Mikkelsen (Thrawn) és a nem rég elhunyt Ray Stevenson (Baylan Skoll). Korábban pletykálták, hogy visszatér Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Darth Vader) is, illetve Wes Chatham játszhatja Enoch századost a sorozatban, aki Thrawn egyfajta jobbkeze lesz, illetve elég nagy rá az esély, hogy Gilad Pallaeon is felbukkan majd, akit nemrég Xander Berkeley alakított A Mandalóriban. Hogy rajtuk kívül még mely ismert karakter kameózik a Mandóverzumból vagy az animációs sorozatokból, az egyelőre rejtve marad Filoni kalapja alatt.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr7618132790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása