Rebo.hu

[Pletyka] Törölték A Mandalóri témájú új kiegészítőt a Lego Star Wars: The Skywalker Saga játékból

2023. március 12. - DanCarver

lego-sw-mandalorian-wallpaper.JPG

Szomorú hír érkezett a Lego Star Wars rajongóinak, miszerint egy készülő, A Mandalóri sorozathoz kapcsolódó nagyobb sztori dlc-t vagy kiegészítőt töröltek a Lego Star Wars: The Skywalker Saga videójátékból. A tavalyi év sikerjátékában még elférnének új tartalmak, bolygók és küldetések, ám úgy tűnik a TT Games inkább a varázslóvilág felé fordul.

Hosszú halasztások után, tavaly áprilisban végre megjelent a várva várt új Lego Star Wars videójáték. A Skywalker Saga mind a kilenc epizódját feldolgozó, hatalmas méretű Lego játék óriási siker volt, kevesebb mint három hónap alatt 5 millió példányt adtak el belőle. Nekünk is tetszett, akkoriban mi is írtunk a szoftverről a Ziro.hu-n egy tesztcikket és egy nagyobb elemzést a játékban található referenciákról. A játék több száz karaktert, járművet és rengeteg bejárható bolygót vonultatott fel a kánonból, egy igen tartalmas Lego videójáték lett. A fejlesztő TT Games eddig csak figurákat tartalmazó karaktercsomag dlc-ket adott ki a játékhoz, főként az antológiafilmek, illetve az animációs és az új élőszereplős sorozatok alapján. Így a Zsivány egyes, a SoloA klónok háborúja, a Lázadók, a Rossz osztag, A Mandalóri, a Boba Fett könyve, az Obi-Wan Kenobi és az Andor karakterei is játszhatóvá váltak azoknak, akik külön megvásárolták ezeket.

Bár nagyobb dlc-ről vagy kiegészítőről hivatalosan nem volt szó, de már pletykálták korábban is, hogy talán egy nagyobb történetorientált, A Mandalórihoz kapcsolódó kiegészítő is készülhet, amelyben a sorozat bolygói is elérhetőek lesznek, új küldetésekkel.

Ám úgy tűnik, hogy ezek a tervek a kukában végezték. Március 8-án szellőztette meg a hírt a Nintendo Life platformja, miszerint a TT Games nem készíti el a tervezett A Mandalóri dlc-t. A belsős forrásokra hivatkozó jelentés szerint nem csak a Lego Star Wars dlc-jéről lehet szó, de további négy másik Lego videójátékot is törölnek. Olyanokról lehetett szó, mint egy Lego Disney játék, a Disney saját gyártású filmjeiről és animációs meséiről (pl.: Karib-tenger kalózai, Toy Story, Dzsungel könyve, Micimackó, stb.), egy Galaxis őrzői játék (amelyet már közel 18 hónapja fejlesztettek), egy mobilra tervezett Lego Worlds és egy nem Lego témájú shooter videójáték a Warner Bros egyéb franchisezairól (beleértve a DC Comics, a Rick & Morty, és a Bolondos dallamok világát, valamint a Netflix Stranger Things sorozatát is).

lego-sw-mandalorian-figures.jpg

A játékban elérhető A Mandalóri sorozat Lego karakterei

A cikk szerint a tervezett projektek törlésének, a WB Games egy másik, nemrég megjelent sikerjátéka lehet az oka: a Hogwarts Legacy. A nyílt világú, Harry Potter szerepjáték az idei év egyik nem várt slágere lett, két hét alatt elkelt belőle 12 millió példány és számos rekordot döntött meg. A Warner értelemszerűen igyekszik meglovagolni a játék sikerét, így a TT Gamest is ráállíthatták egy új Lego Harry Potter játék fejlesztésére, amelyet valószínűleg a The Skywaker Saga méretei és új NTT nevű grafikus motorja alapján fejlesztenek majd. Korábban már készült két Lego Harry Potter játék a filmekről, hasonlóan az első Lego Star Wars címekhez.

Jó hír ez a varászlóvilág rajongóinak, rossz a Star Wars rajongóknak. A The Skywalker Saga még bővíthető lett volna új tartalmakkal, bolygókkal, pályákkal és a most futó A Mandalóri harmadik évadához ideális lett volna egy új tartalmi Lego kiegészítő. Úgy tűnik erről végleg lemondhatunk. Reméljük még azért a jövőben kapunk valamilyen új Lego Star Wars videójátékot. Azonban a fentieket sem a WB Games, sem a Lego vagy a Lucasfilm Games nem erősítette meg hivatalosan, így kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr5118069946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása