Rebo.hu

Titokzatos Jedi, szeparatista droidok és wampák – Új előzetest kapott a Jedi: Survivor videójáték

2022. december 09. - DanCarver

jedi-survivor-wallpaper.jpg

A korábbi hivatalos bejelentésnek megfelelően, a Star Wars Jedi: Survivor új előzetest kapott a magyar idő szerint péntek hajnali fél 2-kor megrendezett Game Awardson. A Jedi: Fallen Order folytatása öt évvel később játszódik és a túlélő jedi, Cal Kestis újabb kalandjait meséli el. A mostani ízelítőben végre a játékmenetbe is bepillanthattunk, amely több ponton is változott az előző játékhoz képest. Az új Star Wars videójáték 2023. március 17-én érkezik.

A tavalyi Game Awards nagy meglepetése a Star Wars: Eclipse előzetese volt, idén azonban a nagysikerű Jedi: Fallen Order folytatása, a Jedi: Survivor került reflektorfénybe. Az Electronic Arts és a Respawn Entertainment új Star Wars játékában visszatér a 66-os parancsot túlélt jedi lovag, Cal Kestis és hűséges társa BD-1 is. A játékot már idén májusban leleplezték, ám akkor még csak egy nagyon rövid CGI ízelítőt kaptunk. Most végre egy olyan előzetes érkezett, amely bemutatta a játékmenetet és azt, hogy mire is számíthatunk a következő Star Wars játékban.

jedi_survivor_01.jpeg

A rövid, két perces videóban láthatjuk ismét a bakta tankban rekedt titokzatos fehér hajú férfit, akinek hiányzik a jobb karja is. Ő arról beszél, hogy a Jedi Rend elbukott és őt elárulták azok, akikben a legjobban megbízott. Úgy tűnik korábban valamilyen jedi volt, a később látott ruhája alapján akár A Köztársaság Fénykorából is származhat. Valószínűleg ő lesz a játék főgonosza is. Ezután láthatjuk, hogy Cal valamilyen narancsszínű fénykardos, maszkos egyénnel vív. Érdekesség, hogy az ő fénykardmarkolata hasonló, mint Calé, azzal a különbséggel, hogy keresztvasak nyílnak ki az oldalán. Így olyan kardot kapunk, mint Kylo Ren vagy A Köztársaság Fénykorában megismert Stellan Gios jedi mester fegyvere. Ráadásul Cal is viselhet egy ilyen kardot, a játékban ugyanis többfajta fénykardot használhatunk és a vívóstílus is változatos lehet. Egyébként a Fallen Orderben Cal egy szétszedhető duplapengés kardot épített.

jedi_survivor_02.jpeg

Láthatjuk, amint a Stinger Mantis lezuhan egy sivatagos bolygóra, majd Cere Junda beszél főhősünkkel egy jedi rejtekhelyen, ahol a Jedi Nagytemplom könyvtárához hasonló archívum van. Cere itt már kopasz, és sokkal inkább egy bölcsebb jedi mester benyomását kelti. Emlékezteti Calt, hogy továbbra is keresi őt a Birodalom. Sajnos nem látjuk a csapat másik két tagját, Merrint és a Greezt, reméljük azért felbukkannak majd a játékban. Cal azonban kap egy új társat is, egy Bode nevű pisztolyos férfit, akivel minden bizonnyal különböző feladványokat kell megoldanunk és a harcban is segítségünkre lesz.

jedi_survivor_05.JPG

Cal természetesen továbbra is szembekerül a Birodalom rohamosztagosaival és KX típusú biztonsági droidokkal. Azonban míg a Fallen Orderben az ellenség szinte végig a Birodalom volt, itt új frakciók is megjelennek. Az előzetesben láthatunk két fejvadászt, akik a fehér hajú férfinek dolgoznak, illetve szeparatista harci droidokat is, akiket valaki újra aktiválta. De nem csak a volt szeparatista droidokkal gyűlik meg a bajunk, ugyanis a Birodalom oldalán megjelennek a DT-típusú őrszem droidok, akikkel Thrawn főadmirális gyakorlatozott a Lázadók sorozatban.

Nem csak a Birodalom, vagy droidok az ellenség, hanem számos új állatfaj is megjelenik a játékban. Ráadásul nem mindegyik faj ellenséges, Cal képes lesz lovagolni vagy repülni is egyes állatokon, így sokkal nagyobb területet is járhatunk be. Az egyik erdős bolygón a wampa egyik alfajának egyede is látható, amelynek itt inkább barnás színű szőrzete van. Nagyon hasonló ahhoz a Legendákból ismerős Cliff Wampához, amely a LucasArts 1996-os játékában, a Shadows of the Empire-ban bukkant fel először. Egy másik videójátékban, a Dark Forcesban voltak a Phase III-as dark trooperek, akikről a fent említett DT őrszem droidokat mintázták a kánonban.

jedi_survivor_04.JPG

A történetről nem sok derült ki, minden bizonnyal az EA és a Lucasfilm Games igyekszik titokban tartani a megjelenésig. Az látható, hogy a titokzatos fehér hajú férfi valamilyen ereklyét szerzett és ezt akarja felhasználni, illetve a korábbi előzetesben láttunk egy vörös fénykardos harcost (sith vagy inkvizítor), illetve egy pau’an szenátort is, ők azonban a mostani előzetesben nem jelentek meg. Mindenesetre változatos kalandokban vehetünk részt egy új kánontörténetben. A játék időben öt évvel később játszódik, mint Fallen Order, így Yavin előtt 10-ben járunk, amely nagyjából az Obi-Wan Kenobi sorozattal van egy időben. A két játékot egy regény fogja összekötni, Jedi: Battle Scars címen, amely március 7-én jelenik meg a tengerentúlon és valamivel később a Szukitsnál is magyarul. Cal egyébként rengeteget változott az öt év alatt, borostát növesztett, elhagyta a poncsóját és több sérülés van az arcán. Látszik, hogy a találkozása Darth Vaderrel mély nyomott hagyott rajta.

jedi_survivor_03.JPG

Az előzetesről társ-főszerkesztőnk, Kelemen Richárd „Rixon” is készített elemzős videót.

A Jedi: Survivor rengeteget fejlődött elődjéhez képest. A grafika sokkal szebb, részletesebb, a karakteranimációk is kidolgozottak és a játéktér is nagyobbnak tűnik. Látszik, hogy a Respawn sokat javított a Fallen Orderen, amelynek grafikáját sokan kritizálták. A fénykard mellett pisztoly és az új Tomb Raiderek vagy a Batman Arkham szériából ismerős kivethető kampós csáklya is segítségünkre lesz. Ugyanígy új harci kombók és erőképességek is lesznek, vagyis még változatosabb játékmenetre lehet számítani. A fejlettebb grafika miatt a Survivor csak PC-re és az új generációs konzolokra (PS5, Xbox Series X/S) jelenik meg, a korábbi konzolokra (PS4, Xbox One) már sajnos nem lesz elérhető.

jedi_survivor_06.jpeg

Az előrendelés már él, a Steam, az Epic Store, az EA, illetve a PlayStation és az Xbox áruházakban. Az alapjáték 69 Euróba, míg a teljes, Deluxe kiadás 89 Euróba kerül, az EA sajnos árat emelt. Az előrendelők extra külcsíneket kapnak a klasszikus trilógia öltözékei és fegyverei közül. Az EA már közzé tette a PC-s rendszerkövetelményeket, amely alapján erős gépre és nagy (130 gigás) tárhelyre lesz szükségünk.

A Jedi: Survivor 2023. március 17-én jelenik meg mind három platformra.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr4617998302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása