Rebo.hu

A Star Wars Eclipse másfajta játék lesz, mint a fejlesztő korábbi címei

2022. december 02. - DanCarver

star_wars_eclipse_header_facebook_3.jpgLassan egy éve már, hogy a tavalyi Game Awardson leleplezték a Star Wars Eclipse-t, amely az első videójáték lesz A Köztársaság Fénykora időszakában. A fejlesztő Quantic Dreamnek kiforrott stílusa van, amely egyedülálló interaktív történetmesélést jelent. A cég alapítója és az Eclipse rendezője azonban elmondta, hogy az új Star Wars játék más lesz, mint a korábbi játékaik.

Ugyan még messze van, mire kipróbálhatjuk az első videójátékot A Köztársaság Fénykorában, hiszen a fejlesztés még korai fázisban van, azonban egyre több infót árulnak el róla a készítők amik alapján egy nagyon érdekes és újszerű Star Wars élményre számíthatunk. A francia fejlesztő, a Quantic Dream ügyvezető igazgatója korábban elárulta, hogy az Eclipse hű marad a cég alapjaihoz, legalább is a játékelemek terén. Azóta a történetről is kaptunk infómorzsákat, amely valamilyen új fajt és konfliktust is vezet majd be a kánonba.

Nemrég a Quantic Dream alapítója és a játékaik író-rendezője, a botrányairól is híres David Cage is megszólalt végre a készülő Star Wars játékkal kapcsolatban. Cage a dél-koreai G-Star videójátékos kiállításon vett részt a napokban és a japán IGN-nek adott interjút. Elmondása szerint az Eclipse a stúdió eddigi „legambíciózusabb projektje”. Bár nem ment bele a részletekbe, de azért néhány újdonságot elárult, hogy mire is számíthatunk majd.

david-cage-gstar-2022.jpgDavid Cage a 2022-es G-Star expón

Ahogy korábban is elmondták, Cage most ismét megerősítette, hogy az Eclipse jelentősen különbözni fog az előző játékuk, a Detroit: Become Humantól, amelyet még 2018-ban adtak ki PlayStation 4-re és később PC-re is. A játék egy a közeljövőben játszódó utópisztikus, cyberpunk scifi volt, amelyben androidokat irányíthattunk és az ő sorsukra volt ráhatása a játékosnak. A történetnek számos kimenetele lehetett, aszerint, hogy milyen döntéseket hoztunk meg. Mindezt egy nagyon erős társadalomkritikába csomagolva adták elő, igazi filmszerű élményként.

„Sok időt töltöttünk azzal, hogy elképzeljük a világunkat 10, 15, 20 év múlva – milyen lesz a technológia? Hiszünk abban, hogy az androidok a társadalmunk részei lennének?” – magyarázza Cage. „Szerintem a Star Wars egy egészen más környezet – mint tudják, az nagyon-nagyon messze van. Szóval ez valami más.” – mondta a játékrendező.

detroit-become-human.JPGA döntéseinknek súlya volt a Detroit: Become Human játékban

A fejlesztők sokat tanultak a Detroitból, amelyet a stúdió „összességében legjobban sikerült játékának” tart és Cage az egyik legjobb megvalósításának nevezte azt a 25 évvel ezelőtti elképzelést, hogy hogyan meséljünk el egy olyan történetet, amelyben a játékos a hős. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Quantic Dream ugyanezt akarja ismételgetni az Eclipse esetében is.

„A Star Wars nem egy átskinelt Detroit lesz. A két játék nagyon különböző lesz, nagyon más, bár természetesen felhasználjuk majd azt is, amit tanultunk. De semmiképp sem lesz másolás, hanem egy teljesen más élmény lesz.” – mondta Cage.

A Star Wars Eclipse egy izgalmas és újszerű videójátéknak ígérkezik. Sajnos az eddigi információk alapján még éveket kell várnunk rá, így az idei, december 9-i Game Awardson nem érdemes arra számítani, hogy újabb előzetest vetítenek le. A következő Star Wars videójáték a Jedi: Survivor lesz, így most várhatóan arról lesz majd szó.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr3917992454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása