Rebo.hu

Gollam (megint) visszatért a Star Warsba

2022. október 31. - viragirwin

1203613039.jpeg

Miután a Star Wars-folytatásokban a titokzatos Legfőbb Vezért, Snoke-ot alakította, Andy Serkis most a saját testében tért vissza a messzi-messzi galaxisba egy teljesen új karakterként – a fogoly/munkásvezető Kino Loyként az Andor legújabb epizódjában.

Egyelőre nem tudjuk, kicsoda is pontosan Loy, aki a rend őre az Öt-Kettő-D egység élén. Miután Cassian Andort letartóztatták és hat évre elítélték, a Narkina-5-re küldték, hogy letöltse büntetését. Az itt található létesítményben a rabok alkatrészeket szerelnek össze a Birodalom számára. Ezek az emberek kényszermunkások és Loy feladata hajtani saját egységét, miközben ő maga is egy közülük. A Gyűrűk Ura, a Hobbit és A majmok bolygója filmek sztárja, a Maugli és a Venom 2.-Vérontó rendezője a Vanity Fairnek beszélt arról, hogy milyen volt visszatérni a Csillagok háborújába ezúttal olyan valakiként, akinek gyakorlatilag nincs hatalma.

„Kicsit zavarban voltam, hogy elvállaljam-e vagy sem, de pusztán azért, mert imádom a Zsivány Egyest. Igazán szerettem, mert egyszerre éreztette a valóságot, mégis epikusnak tűnt. Emellett most egy olyan karaktert játszhatok, aki a spektrum másik végén helyezkedik el, mint a nagy hatalmú Legfőbb Vezér. [Kino Loy] olyan valaki, aki egy közönséges személy ebben a világban. 

Én úgy képzeltem el a háttértörténetét, hogy mielőtt börtönbe került szakszervezeti vezető volt. Megszokta, hogy művezetőként dolgozik. Azt akartam, hogy olyan helyről jöjjön ahonnan azért került börtönbe, mert talán kiállt a munkások jogaiért, majd pedig vezető pozícióba került, mert ez a munkája. Ő egy született vezető. De valójában csak le akarja tölteni az idejét. Családja van. Ki akar szabadulni és vissza akar térni hozzájuk.” – mesélte Serkis karaktere eredettörténetét.

andor-episode-7-review-andy-serkis.jpg

„Mindenki csak azért dolgozik [a börtönben], hogy túléljen és átvészelje az egészet. Gyakorlatilag még egy éve van hátra a börtönben, aztán szabadon engedik. Szóval nem akarja, hogy ezt bármi is ellehetetlenítse. Kimosták az agyát, hogy azt higgye vezekel, de valószínűleg mélyen legbelül tudja, hogy igazságtalanul börtönözték be. Valahogy elvágta magától ezt a részét. Csak le akarja ülni a büntetését és kijutni. Majdnem úgy viselkedik, mint egy robot. Andor megkérdőjelezi ezt. Nyilvánvalóan szökni akar, a lehető leggyorsabban ki akar jutni, tehát ők egymásnak feszülnek.” –mondta Serkis.

Az epizód és a sorozat egyik sajátossága a rendkívül nyomasztó hangulat, mely könnyen párhuzamba állítható a jelenleg a világban zajló eseményekkel és gondolatokkal.

„Ezek a történetek  metaforái annak a világnak, amelyben élünk. Egy gépezet alkatrészeit építik. Ezek icipici fogaskerekek. Alkatrészeket készítenek valamihez, és még azt sem tudják, hogy mi az. De ez csak valami olyasmi lehet, ami a Birodalom hatalmát fogja erősíteni és növelni. Ők csak robotok. Hasonlíthatnánk ezt a világ számos olyan helyzetéhez, ahol az emberek szolgaságban vagy kényszermunkán dolgoznak, hogy valamit előállítsanak. 

Ez az emberi akarat megtörése, ezért olyan rendkívüli hős Cassian Andor. Ő olyasvalaki, aki megérti, hogy ki kell állni azért, ami helyes. Az egyén tehet a különbséget, és [ez a börtön] egy olyan környezet, amely arra a gondolatra épült, hogy az egyénnek nincs esélye a változtatásra.” – mondta Serkis.

Serkis szavai alapján Loy és Andor kapcsolata még bőven tartogat meglepetéseket, kíváncsian várjuk merre viszik tovább kettejük történetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr6917966054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása