Rebo.hu

Szeparatista holokron #10: Dr. Nuvo Vindi és a kék árnyék vírus

2022. augusztus 08. - viragirwin

add_a_heading_1.png

A Független Rendszerek Konföderációja Yavin előtt 24-ben alakult Dooku raxusi beszéde után. Rengeteg rendszer szakadt el a Köztársaságtól, melyekben George Lucas világának talán legkreatívabb lényei élnek. Legtöbbjük ma sem tartozik a mainstream fajok, illetve karakterek közé a rajongók szemében, így nem is láthatjuk sűrűn őket filmekben vagy sorozatokban. A legtöbben keveset tudnak róluk, de a Szeparatisták rajongójaként feltett szándékom, hogy  cikksorozatomban közelebb hozzam őket a rajongókhoz. A Ziro.hu-n indított sorozatom most új portálunkon folytatódik. 

Az őrület tudománya

„E percben, míg mi itt beszélünk, tízezer, meg tízezer úgynevezett felsőbbrendű élőlény a háború gyilkos járványát terjeszti a galaxisban!”

Dr. Nuvo Vindi egy zseniális, de őrült faust tudós volt az Adana bolygóról, akit a Független Rendszerek Konföderációja alkalmazott a klónháborúk idején. A Perma Családok (a Perma magvilágon működő bűnszervezet) vezető főorvosa volt, majd 10 évre eltűnt Y.e. 31-ben. A klónháborúk kitörése után újra színre lépett, és magával hozta a rég kihalt kék árnyék vírust is. Vindinek, mivel teljesen őrült volt, nem voltak erkölcsi aggályai a vírus újrateremtésével kapcsolatban, annak ellenére, hogy az mekkora fertőzési és halálozási arányt jelentett. Sőt, a vírust egy felsőbbrendű életformának tekintette, amelyet „meggyilkoltak”, és úgy tekintett a vírus újrateremtésére, mint ítélethozatalra a galaxis és annak életformái felett. Nem elég, hogy sikerrel járt, de később egy levegőben terjedő törzzsé módosította, ami sokkal erősebbé és veszélyesebbé tette, mint a korábbi, nedvességben terjedő formája volt.

ezgif_com-gif-maker_3_2.jpg

Ezután droidjaival bombákat gyártatott, amelyekbe víruskapszulákat akart tölteni, hogy azokat felrobbantsa a Köztársaság kulcsfontosságú csillagrendszereiben. A vírus egy kis része azonban kiszivárgott naboo-i laboratóriumból és a lakosok felfedezték. Vindi elfogta a vírus után nyomozó Padmé Amidalát és Jar Jar Binks képviselőt, majd Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker jedi tábornokok megérkeztek és megtámadták a bázisát. Vindi Amidalát és Jar Jart túszként használta fel, hogy becsapja a jediket, így volt ideje elmenekülni a vírus mintáival. A jedik azonban keresztülhúzták terveit, a klón tűzszerészeknek sikerült hatástalanítaniuk a vírusbombákat, míg Skywalker a shaakpásztor, Peppi Bow segítségével meghiúsította a doktor menekülését és megfékezte a vírusszivárgást. A köztársaságiak letartóztatták Vindit és börtönbe zárták a Coruscanton. Amíg fogságban volt, Vindi, Lok Durddal együtt, része volt Orson Krennic terveinek egy fogolycseréről. A férfi átadta volna őket a szeparatistáknak cserébe Galen Erso és családja szabadságáért. Érdekesség, hogy szülőbolygója, az Adana neve, megegyezik Törökország ötödik legnagyobb városának a nevével és őt magát egy Georgius Sabellicus Faustus junior nevű , 16. századi szemfényvesztéseiről híres tudósról kapta. Ez a tudós a monda szerint szövetséget kötött az ördöggel az élet teljes megismerésének céljából. Vindi faja egyben utalás Goethe Faust című művére és az egész Faust-témára.

ezgif_com-gif-maker_1_3.jpg

A kék árnyék vírus

A kék árnyék vírus természetes formájában vízzel terjedt, gyógyíthatatlan volt és 48 órán belül végzett a fertőzöttel. 96%-os sikerességgel ölte meg a szénalapú életformákat. Az ellenszert a reeksa gyökérből tudták szintetizálni, egy ritka növényből, amely csak a lego bolygón volt megtalálható. A nevét a betegség onnan kapta, hogy áldozatai bőrén kék erek jelentek meg. Később a Lázadás és a Birodalom is elítélte a használatát.

vlcsnap-2022-07-30-20h55m07s052.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr2617894379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása