Rebo.hu

[Pletyka] Szünetel a Knights of the Old Republic Remake fejlesztése és csúszik a játék megjelenése

2022. július 27. - DanCarver

kotor_remake_revan.JPG

Az új pletykák és belsős szivárogtatások szerint a tavaly bejelentett Knights of the Old Republic Remake (továbbiakban KotOR Remake) fejlesztésével gondok vannak. Szüneteltetik a fejlesztést és határozatlan időre elhalasztották a megjelenést is, amíg átrendezik a fejlesztő Aspyr Media csapatát és újragondolják a projektet. A játék fejlesztése akár 2025-ig is elhúzódhat.

Még 2021 szeptemberében leplezték le a KotOR Remake játékot, amelyet az Aspyr Media fejleszt a Sonyval közösen PlayStation 5-re és PC-re. Megjelenési dátumot ekkor nem közöltek, csak egy rövid CGI ízelítőt láttunk.

A texasi Aspyr a svéd Embracer csoport egyik fejlesztő stúdiója és a csapatnak ez az első önálló fejlesztésű videójátéka. Korábban más fejlesztők játékait dolgozták át és adták ki mobilokra, új konzolokra és Macintoshra. Az eredeti két KotOR játék mobilos változataiért is ők feleltek. A kultikus első KotOR játék még a BioWarenél készült 2003-ban és a jövő évi 20 éves évforduló alkalmából ideális lenne a Remake megjelenése. Azonban a friss pletykák szerint úgy tűnik, hogy még sokat kell várnunk rá.

A Bloomberg szerzője Jason Schreier írta meg július 26-i cikkében (aki már korábban is szivárogtatott a játékról pletykákat), hogy komoly gondok vannak a fejlesztéssel. Schreier több jelenlegi és volt alkalmazottal beszélt a játékkal kapcsolatban, akik szerint a projekt fejlesztését megállították és új fejlesztési megoldások felé tekintenek.

A szivárogtatók szerint ennek azaz oka, hogy június 30-án az Aspyr bemutatta a játék kész demóját a Sonynak és a Lucasfilmnek, akik egyáltalán nem voltak elragadtatva az eredménnyel.

Olyannyira, hogy azonnal menesztették a vezető dizájner Brad Prince-t és a művészeti rendező Jason Minort is a cégtől. Minor közösségi médiás kommentje szerint őt váratlanul érte a felmondás. A játék vezető producere, Ryan Treadwell még májusban hagyta ott a stúdiót.

Állítólag az Aspyr vezetői azt mondták a fejlesztő csapatnak, hogy a demó (úgynevezett vertical slice) egyáltalán nem hozta a kívánt eredményt. Egy másik alkalmazott szerint aránytalanul sok időt és pénzt öltek már eddig is a demóba, így a projekt anyagilag egyre kevésbé fenntartható. Ráadásul a kijelölt ütemtervet sem tudják tartani. A csapat már lassan három éve dolgozik a játékon és az Aspyr azt ígérte a munkatársaknak, hogy a KotOR Remake megjelenik 2022 végére.

A fejlesztők szerint a jelenlegi állapotok alapján ez leghamarabb 2025-ben várható.

A játék sorsa egyelőre bizonytalan. Idén májusban az Embracer bejelentette, hogy a Saber Interactive csapata besegít az Aspyrnak a fejlesztésbe. Egyes alkalmazottak szerint eddig csak kiszervezték a munkát a Sabernek, de az is elképzelhető, hogy teljesen átveszik a projektet az Aspytól. Ebben ez esetben nehéz megjósolni, hogy mikor készül el a videójáték. A jó hír, hogy míg más kiadók ilyenkor gyakran törlik a projektet, a Sony és a Lucasfilm Games még adott esélyt és időt a fejlesztőknek, hogy befejezzék a játékot.

knights-of-the-old-republic-remake-2187216762.jpg

A KotOR Remake lenne az első olyan Star Wars játék, amely az EA kizárólagos megállapodásának lejárta után jelenne meg, amely 2023-ban esedékes. A Lucasfilm Games már bejelentett további multiplatform AAA címeket, de a Ubisoft open world játéka, Amy Hennig projektje vagy a Quantic Dream féle Star Wars Eclipse még nagyon kezdeti fázisban vannak, ezekre több évet is várnunk kell. Így úgy tűnik, hogy továbbra is csak az EA Star Wars játékaira számíthatunk, hiszen jövőre érkezik a Jedi: Survivor és további két Star Wars-játék (egy FPS és egy stratégia) is készül a Respawnnál.

Az Aspyr és az Embracer Csoport nem kommentálta a kiszivárgott híreket, ahogy a Sony vagy a Lucasfilm sem erősítette meg, így a fentieket kezeljük pletykaként egyelőre.

Faragó Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9217892271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása