Rebo.hu

Nem, Taika Waititi nem felejtette el az előzménytrilógiát

2022. július 08. - Kelemen Richárd (Rixon)

nfkg2kagcqf3w9fxzjcoaf.jpg

A Rolling Stone magazin a Marvel Filmes Univerzum (MCU) legújabb darabja, a Thor: Szerelem és mennydörgés kapcsán készített egy hosszú interjút a film rendezőjével, Taika Waititivel, akiről nagyjából két éve tudjuk, hogy egy Star Wars univerzumban játszódó mozifilmen is munkálkodik. Az interjúban ez is szóba került, a rendező pedig tett két olyan megnyilvánulást, amit néhány sajtóorgánum elég félrevezetően tálalt, ezzel kapcsolatban szeretnénk most némileg eloszlatni a kételyeket.

Az egyik kérdés a film elkészültének valószínűségére vonatkozott. Az utóbbi időben elég sok filmes projekt kapott kaszát a Star Wars háza táján (gondoljunk csak Benioff és Weiss tervezett projektjére, vagy a jelenleg is élet és halál között lebegő Rian Johnson trilógiára és a Patty Jenkins-féle Rogue Squadronra). Így az interjúkészítő azt a kérdést tette fel Waititinek, nem tart-e attól, hogy a saját projektje is erre a sorsa jut majd.

Taika erre a következőt felelte:

„Velem is megtörténhet! És azt hiszem, hogy a 10 évvel ezelőtti Taika pánikba esett volna ennek a lehetőségétől. De ha nem jó, akkor nem jó. Ha nincs kész, akkor nincs kész. Nem akarom elsietni. Ez olyasmi, amibe nem akarok csak úgy beleugrani, azt szeretném érezni, hogy ez egyedi, ez az én filmem, és van értelme. Mert ha nem így lenne az katasztrófa lenne. Jelenleg is írok. Mindent megteszek, hogy olyan ötlettel álljak elő, amit mindenki szeretni fog.”

Tehát Waititi ugyan látja a lehetőségét annak, hogy az elhúzódó előkészületek miatt az ő filmje is hasonló sorsra fog jutni, nem szeretné elsietni a projektet, jobbnak véli, ha el sem készül, semmint hogy összecsapott legyen. Így hát egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a film kaszát kapna, Taika látja ennek a lehetőségét, amennyiben túlságosan meg akarnák sürgetni a munkáját. 

315818_1200x630.jpg

A másik kijelentés, ami elég nagy port kavart az előzménytrilógiával kapcsolatos sztori, amit szintén ebben az interjúban osztott meg. Eszerint a Thor legújabb részének forgatásán, melyben Natalie Portman főszerepet játszik, megkérdezte a színésznőtől, szeretne-e Star Wars filmben szerepelni. Portman erre természetesen azt felelte, már három filmben szerepelt, Taika pedig megfeledkezett erről.

Nagyon sok hírportál hozta le ezt a történetet olyan tipikus, hangulatkeltő címmel, hogy Taika elfelejtette az előzménytrilógiát. Természetesen nem erről van szó, ez egy olyan eset, mely egész egyszerűen a rendező szeleburdiságával hozható összefüggésbe. A beszélgetés hevében hamarabb beszélt, mint gondolkozott, így hülyeséget kérdezett. Ilyesmi mindenkivel előfordul, viszont egy olyan abszurd és vicces pillanatot eredményezett, hogy Taika megosztotta ezt az interjú során. Szomorú látni a rajongótábornak azt a sötét oldalát, mely emiatt már most mindenfélének elhordja a rendezőt, munkájának átfogóbb ismerete nélkül. Dehát mit is várunk?

Taika Waititi Star Wars filmje tehát jelenleg (még) nincs veszélyben, csak szeretne minél több időt a történet megalkotására szánni, mert nem szeretne fércmunkát kiadni a kezéből, vagy valami olyasmit, amit nem érez magáénak. Ezen felül a rendező nem felejtette el az előzménytrilógia létezését, sem azt, hogy Natalie Portman szerepelt benne, egész egyszerűen csak egy beszélgetés hevében elkövetett vicces bakiról van szó.

Nyugodtan elteheti mindenki a fáklyát és a vasvillát, ha esetleg előkerült volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr817877695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greedom 2022.07.10. 18:57:05

Félek attól, hogy Waititi ilyen irányú igénye, hogy szeretne egyedi, megkötések nélküli filmet az SW világában nem fog sikerülni az eddigi rendező váltásokból kiindulva, ahol mindig a kreatív nézeteltérés volt az indok a cserére. Én úgy látom, hogy az SW-nek vannak már törvényei amiket próbálnak a filmrendezőkkel betartatni. Waititi pedig nem biztos, hogy saját filmjénél elviseli, hogy fogják közben a kezét. Oké, rendezett egy mandalori részt, de ott nem ő volt a góré, nem hiszem hogy nagyon el tudta volna magát engedni.
Ne legyen igazam, akarok én is látni egy Waititi SW filmet.

Boros Balint 2022.07.17. 14:50:29

@Greedom: ha Waitit filmje a Skywalker Saga idején játszódna, akkor nagyjából egyet tudnék érteni veled, de kétlem, hogy beleszuszakolnának egy Waititi filmet a Skywalker korszakba. Az hogy a Star Warsnak már vannak törvényei szerintem inkább a Skywalker érára vonatkozik, ugyanis még nem láttunk olyan filmet, ami elhagyta volna ezt a korszakot. Ha lesz ilyen, és abban is benne lesznek azok az alkotói vonások, amik a Skywalker Sagara jellemzőek akkor már beszélhetünk univerzális szabályrendszerről, de ilyen jelenleg még nincsen. Taika simán alkothat valami eredetit 500 évvel a Skywalker Saga előtt vagy után. Remélem sikerül neki felfrissítenie a filmes vonalat, ami az elmúlt években nagyrészt az OT nosztalgiára és a fan servicere épített, eltekintve a TLJ-től.
süti beállítások módosítása