Rebo.hu

A Köztársaság Fénykora életrajzok: Avar Kriss, a határvidék védelmezője

2022. július 02. - Boros Balint

 2021-ben indult útjára A Köztársaság Fénykora nevű multimédiás projekt, melyben a Star Wars egy eddig ismeretlen korszakát fedezhetik fel a rajongók. Mint minden eddig ismert Star Wars korszaknak, úgy ennek az időszaknak is megvan a maga „nagy triója”. Jelen cikksorozatunknak a célja pedig nem más, mint hogy megismertesse az olvasókkal Avar Kriss, Stellan Gios és Elzar Mann életét.

 

Hetzal hősétől Lourna Dee üldözéséig

 

Avar Kriss Y.E 262-ben született és még gyermekként a coruscanti jedi templomba került, ahol szoros barátságba került Elzar Mannal és Stellan Giosszal. Cherff Maota mester mellett tanulva érte el a lovagi rangot. Amikor Y.E 232-ben a Hetzal-rendszerben bekövetkezett a Nagy Katasztrófa, Avar Kriss vezette a rendszer segítségére siető jediket, a Third Horizon nevű cirkáló fedélzetén. Avar és a jedik összehangolt munkájának hála a rendszer elkerülte a teljes megsemmisülést, ő pedig elnyerte a Hetzal hőse nevet. Kriss úgy tudta összehangolni a jedik munkáját, hogy az erőn keresztül összekapcsolta a tudatukat. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy Avar  zeneként képzelte el az Erőt, amin keresztül képes volt hallani minden teremtmény egyedi dalát. Nem sokkal a hetzali események után Avart Yoda és Vetar mesterek kinevezték a Csillagfény Jelzőállomás marshalljává. 

avar kriss icons | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Ám ezt követően a galaxist újabb krízis rázta meg, ugyanis a határvidéken elkezdtek megjelenni a húsevő, sötét oldalt használni képes drengirek. Kriss ezzel az új ellenséggel a Sedri Minoron találkozott először, ám csak a bolygót uraló huttal, Myagrával szövetségben tudta legyőzni őket. Ezután a Jedi Rend és a Hutt Kartell ideiglenes szövetségre lépett egymással, hogy legyőzzék a drengireket. Mivel a Nihilt már sem Köztársaság, sem a Jedi Rend nem tartotta számottevő fenyegetésnek, ezért Avar a drengirek jelentette problémára kezdett fókuszálni.

 Azért, hogy a drengir válságot megoldják, Kriss támadást tervezett a Vad Űrben található Mulita bolygó ellen, ugyanis ez volt az a hely, ahol az első drengir megszületett.

 

Magát a bolygót azonban nem Avar, hanem Keeve Trennis és Sskeer mester találta meg úgy, hogy felhasználták a Sskeerben lévő drengir fertőzést arra, hogy kapcsolódjanak a faj kollektív tudatához. Miután sikeresen leszámolt a Mulitán a Nagy Ősanyával és tudomást szerzett a Valo elleni támadásról, Avar az újonnan felbukkant Nihil fenyegetésre kezdett összpontosítani. Ő volt a vezetője a Lourna Dee elleni hajtóvadászatnak, mert róla hitték (tévesen), hogy a Nihil Szeme. A hajsza során Avarnak sikerült eljutnia a Nihil titkos rejtekhelyére, a Semmibe, ahol az Ataraxia (Avar űrhajója) és a Nihil csapatai harcba is keveredtek. Itt Avar megküzdött Lourna Dee-vel, akit fogságba is ejtett és el is indultak vele vissza a Csillagfény Jelzőállomásra.

Starlight Beacon | Star wars ships, Star wars ships design, Star wars  concept art

 Itt azonban Avar és a jedi kontingens szembesült az állomás ellen zajló Nihil támadással. Bár megpróbálták megmenteni az állomást és a rajta tartózkodókat attól, hogy belezuhanjanak az Eiram atmoszférájába, nem jártak sikerrel és még Lourna Dee-nek is sikerült megszöknie a jedik fogságából.

Avarnak A Köztársaság Fénykora eseményein túl még Luke Skywalker tevékenységéhez is köze van, bár nagyon minimális mértékben. Luke ugyanis megtalálta Avar Kriss egyik holokronját, amit felhasznált padawanjai kiképzése során.

Ez tehát Avar Kriss a Köztársaság Fénykora híres jedi mesterének az élete, röviden és tömören.

 

Boros Bálint

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rebohu.blog.hu/api/trackback/id/tr8917872749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása